11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialGinerele Falca imparte - din nou - contracte firmei socrului Seculici

Ginerele Falca imparte – din nou – contracte firmei socrului Seculici

Vicepremierul Gheorghe Seculici recidiveaza in scandalul finantarii propriei afaceri din banii publici gestionati de ginerele sau, Gheorghe Falca, primarul municipiului Arad, sau de colegii de partid din consiliul local.

La o luna dupa ce presa a facut cunoscut faptul ca societatea Proiect Arad SA, la care socrul Seculici este actionar, a tot primit de la primaria ginerelui Falca contracte publice, miliardele de lei au inceput iarasi sa curga spre conturile firmei vicepremierului. La fel ca celelalte dati, tot in urma “negocierilor cu o singura sursa”, la jumatatea lunii mai SC Proiect Arad SA a primit de la Consiliul Local Arad un contract in valoare de 105.000 euro. In schimbul acestor bani, firma vicepremierului Seculici s-a obligat sa proiecteze modernizarea Pietei Drapelului. Probabil pentru a-l proteja pe Seculici, consilierii locali aradeni au decis sa publice in Monitorul Oficial anuntul privind atribuirea contractului de 105.000 euro abia dupa o luna, mai exact in data de 18 iunie.
De parca firma socrului sau ar fi singura din Arad capabila sa execute lucrari de proiectare, primarul Gheorghe Falca a mai semnat personal, in data de 6 iunie a.c., un nou contract in favoarea societatii Proiect Arad SA. La Primarie s-a primit tot o singura oferta, evident cea a SC Proiect Arad SA, iar Falca a fost pus in situatia de a “negocia” doar cu firma socrului. Pentru a proiecta amenajarea locuintelor sociale din imobilul situat pe strada Frunzei nr. 2, firma vicepremierului a incasat 24.000 de euro, anuntul de atribuire fiind publicat in Monitorul Oficial din data de 1 iunie.
In afara contractelor prezentate, SC Proiect Arad SA a mai incasat pana acum de la Primaria si Consiliul Local Arad peste 17 miliarde de lei. Firma in care vicepremierul detine pachetul majoritar de actiuni a cunoscut prosperitatea mai ales dupa ce Seculici a devenit consilier local si apoi presedinte al Consiliului Judetean, iar ginerele sau a ajuns primarul Aradului.
Rugat sa ofere explicatii, vicepremierul Seculici a recunoscut ca detine 48% din firma Proiect Arad SA, dar nu a vrut in ruptul capului sa recunoasca ca societatea sa a primit in lunile mai si iunie anul curent contracte de la primaria condusa de ginerele sau. Desi firma sa a castigat respectiva suma in urma unor negocieri directe, Seculici pretinde ca, scriind de afacerile lui, i-am jigni pe ceilalti participanti la licitatii.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă