Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fusion, primul festival românesc premiat la nivel internaţional

Festival Fusion din Sibiu a fost declarat cel mai bun eveniment european la categoria “Best Small Festival” în cadrul competiţiei Festival Awards. Este pentru prima dată când un festival românesc obţine un ...

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

17.01.2014 - 19:26

Festival Fusion din Sibiu a fost declarat cel mai bun eveniment european la categoria “Best Small Festival” în cadrul competiţiei Festival Awards. Este pentru prima dată când un festival românesc obţine un premiu în cadrul unui eveniment internaţional de anvergură.

După calificarea pe lista scurtă a celor mai bune 10 evenimente, pe baza voturilor publicului, FUSION Festival a fost ales de un juriu format din jurnalişti, reprezentanţi ai diferitelor agenţii şi organizatori de evenimente, ca fiind cel mai bun festival european la categoria “Best Small Festival”. Au fost peste 620 000 de voturi pentru câteva sute de evenimente care au concurat, ceea ce arată că evenimentele de gen sunt extreme de populare în Europa şi fac acest premiu cu atât mai important.

“Suntem extrem de bucuroşi pentru acest premiu. E o confirmare a eforturilor pe care le facem pentru a oferi publicului un eveniment de calitate, care să crească de la an la an şi să ofere o experienţă memorabilă tuturor participanţilor. Acest premiu ne onorează şi ne obligă în acelaşi timp să păstrăm direcţia avută. Promitem tuturor participanţilor că vor urma evenimente din ce în ce mai bune şi le mulţumim pentru implicarea şi ataşamentul de care au dat dovadă atunci când ne-au votat. Pentru ediţia de anul acesta, când aniversam 5 ani, am pregătit foarte multe surprize şi suntem siguri că va fi o ediţie memorabila” a declarat Pedro Opriş, iniţiatorul şi managerul festivalului de la Sibiu.

Festivalul Fusion este un eveniment complex în cadrul căruia muzica este sincronizată cu efecte vizuale, spectacol de lasere, proiecţii, iluminare arhitecturală, efecte pirotehnice, într-un cadru deosebit, la barajul de acumulare de la Gura Râului, Sibiu. Pentru 2014 se pregăteşte o ediţie aniversară, marcată de împlinirea a 5 ani de existenţă a Festivalului Fusion.

Festivalul Fusion se alătură astfel câştigătorilor acestei ediţii: EXIT Festival – Serbia (Best Major European Festival), Melt – Germania (Best Medium Sized European Festival), Berlin Festival (Best European festival Line Up), Arctic Monkeys (Headliner of the Year).

Ediţia din acest an a renumitei competiţii Festival Awards a avut loc la Groningen, Olanda şi a strâns laolaltă nume puternice din industria festivalurilor, printre care Tomorrowland - Belgia, Sziget (Ungaria), Wacken Open Air (Germania), Woodstock Festival (Polonia), Berlin Festival (Germania), Open’er Festival (Polonia).

Festival Awards este unicul eveniment la nivel european care aduce laolaltă industria organizatorilor de festivaluri. Competiţia pune accent pe recompensarea viziunii şi creativităţii evenimentelor, prin intermediul aprecierilor primite din partea publicului şi a juriului de specialitate. La ediţia din 2013 au concurat, la diverse categorii, festivaluri româneşti precum Artmania, Electric Castel, B’ESTFEST, Summer Well, Plai, TiMAF.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...