FOTO Vezi cum arată cei mai ÎNFRICOŞĂTORI dovleci! Sculpturi spectaculoase în bostani

Halloweenul se apropie cu repeziciune iar tradiţia sculpturii în bostan începe să-şi arate faţa urâtă - la propriu. Artistul american Ray Villafane a dus această tradiţie la rangul de artă, scrie The Telegraph. ...

Share

Octavian Palade 0 comentarii

24.10.2011 - 17:00

Halloweenul se apropie cu repeziciune iar tradiţia sculpturii în bostan începe să-şi arate faţa urâtă - la propriu. Artistul american Ray Villafane a dus această tradiţie la rangul de artă, scrie The Telegraph.

Cu ajutorul experienţei sale în arta modernă şi în creearea modelelor pentru giganţii benzilor desenate DC şi Marvel, Ray transformă bostanii în gargui înfricoşători.

Artistul se foloseşte de ustensile diverse, de la linguri până la bisturie, pentru a sculpta tăia şi scobi în capodoperele sale. Fiecare lucrare îi ia până la două ore. Bostanii lui fac furori pe internet şi i-au asigurat apariţia la show-uri televizate din SUA.

"Nu toţi bostanii vor arăta bine şi lucrul cel mai important la un dovleac este greutatea acestuia", explică Ray.

"Trebuie să îl alegi pe cel mai cărnos. Câteodată aleg un bostan cu o formă frumoasă, dar apoi îmi dau seama că nu este suficient de greu. Peretele lui nu este suficient de gros pentru a sculpta în el. Îmi plac şi dovlecii care au caracter. Dacă bostanul este noduros te poţi folosi de asta în timp ce sculptezi", spune artistul.

Ray se pregăteşte să-şi prezinte dovlecii la petrecerea de Halloween a modelului Heidi Klum care va avea loc în Las Vegas.

Citește totul despre:

Comentarii