6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. FARFURII ZBURĂTOARE. Cele mai VECHI poze cu OZN-uri (1870 - 1944)

FOTO. FARFURII ZBURĂTOARE. Cele mai VECHI poze cu OZN-uri (1870 – 1944)

Fără îndoială, unul dintre cele mai faimoase OZN-uri din istorie este cel zărit deasupra oraşului  Roswell, din New Mexico. Asta nu înseamnă că farfuria zburătoare de la baza militară americană Area 51 este prima “prinsă” pe o peliculă foto.

România liberă vă prezintă o GALERIE FOTO în care se regăsesc cele mai vechi fotografii cu OZN-uri.

1. Anul 1870 – Muntele Washington, New Hampshire. Această fotografie  este supranumită “cea mai veche fotografie în care a fost surpins un OZN” Imaginea a fost vândută în urma unei licitaţii pe site-ul Ebay, în 2002, pentru suma de 385.000 de dolari.  Cel care  a cumpărat-o este Samuel M. Sherman, preşedintele Independent-International Pictures Corp.

În momentul în care a fost făcută fotografia era extrem de dificil să modifici imaginile şi trebuie luat în cosiderare şi faptul că nu existau aparate capabile de zbor. 

2. Anul 1927 – Cave Junction, Oregon. Nu se ştie exact dacă fotografia a fost făcută în 1926 sau în 1927, dar nu există dubii privind autenticitatea imaginii. Cadrul a fost imortalizat de un pompier.

3. Anul 1929 – Moara de lemn din Ward, Colorado. Incidentul  a fost repovestit de către fiica fotografului: “Această fotografie a fost făcută de către tatăl meu Edward Pline la moara de lemn din Ward, unde locuiam pe atunci. Cred că era anul 1929. Aveam şase ani pe atunci. Tatăl meu făcea poze cu moara din nu ştiu ce motiv iar, în timp ce făcea poza, a simţit “un suflu teribil” şi un obiect mare rontund, de dimensiunile unui bolovan, se mişca deasupra lor”

4. 1932 – St. Paris, Ohio.  Această fotografie a fost făcută de un bărbat pe nume George Sutton, în amiaza unei zile de mai, în anul 1932.

Obiectul zburător neidentificat nu ar fi putu fi o lampă stradală din simplul motiv pentru că nu existau pe atunci. În plus, nu se văd stâlpi de curent sau cabluri electrice vizibile.

Nimeni nu a putut da o explicaţie pentru obiectul ce poate fi observat deasupra umărului stâng al lui Sutton.

5. 1942 – Los Angeles, California. Numai la câteva luni după atacul japonezilor asupra Pearl Harbor, pe 25 februarie 1942 la ora 2:25 dimineaţa, sirenele sunau anunţând un nou atac.

Obiecte zburătoare neidentificate sunt observate deasupra oraşului şi autorităţile au oprit toate luminile.

La 03.16 AM, artileria anti-aeriană deschide focul asupra obiectelor zburătoare care veneau dinspre ocean iar luminile de căutare intră în funcţiunea. Martorii au observat atunci obiecte zburătoare de mici dimensiuni care zburau la altitudini mari. Acestea erau roşii şi se mişcau rapid în formaţii, neatinse de salvele americane.

Unul dintre obiecte, de dimensiuni mai mari, a fost lovit de mai multe proiectile.

Aceasta este dintre cele mai faimoase fotografii cu OZN-uri făcute vreodată.

6. 1942 – Washington D. C. 29 octombrie. Fotografia a fost realizată deasupra Washingtonului şi a surprins un obiect (în partea dreaptă a cadrului) care părea a fi un monoplan.

Totuşi, obiectul a fost prea rapid pentru diafragma aparatului foto. În urma analizei se poate observa că obiectul zburător are mai mult o formă circulară şi este urmat de o urmă lungă neagră (urme asociate de regulă cu avioanele cu reacţie).

7. 1944 – Anglia. Acest obiect zburător neidentificat a fost fotografiat  deasupra Angliei în 1944.  Fotografia a fost preluată de revista “The X Factor”. Nu sunt alte informaţii legate de această imagine.

8. 1947 – Morristown, New Jersey. În dimineaţa zile de 10 iulie 1947, John H. Janssen, editor al Daily Record (o publicaţie despre aviaţie) decola cu avionul personal de pe Aeroportul Morristown.

Janssen a observat şase nave sferice luminoase cu inele în jurul lor zburând deasupra lui aşa că a pus mâna pe cameră şi a fotografiat momentul. El a reuşit să surprindă numai 4 din cele 6 OZN-uri.

La numai două săptămâni după incident, Janssen a retrăit experienţa, zburând cu avionul la o altitudine de 1800 de metri.

9. 1947 – Arizona, 7 iulie. William Rhodes of Phoenix, Arizona allegedly saw a disk circling his locality during sunset and took two photographs. The resulting pictures show a disk-like object with a round front and a square tail in plane form.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă