FOTO. Cel mai performant avion militar din lume este gata de luptă. Cum arată BESTIA americană F-35

Celebrul și controversatul avion de vânătoare american F-35 este gata de luptă.

Share

Moise Marinescu 0 comentarii

16.08.2016 - 07:30

Celebrul și controversatul avion de vânătoare american F-35 este gata de luptă.

Prima escadrilă formată din 12 de avioane de vânătoare "invizibile" F-35 a devenit operațională la baza din Hill, Utah, SUA.

Acest pas reprezintă o etapă majoră în programul marcat de întârzieri şi depăşiri majore ale bugetului alocat, conform Agerpres.

"F-35A va fi aparatul cel mai dominant din dotarea noastră, pentru că poate ajunge în locuri unde alte avioane ale noastre nu reuşeau şi oferă conducătorilor noştri toate posibilităţile necesare pe câmpul de luptă", a subliniat generalul Herbert J. "Hawk" Carlisle, şeful Comandamentului pentru Lupte Aeriene al USAF.

"Suntem abia la început, este un pas intermediar care ne va duce în punctul în care capacităţile de luptă ale F-35 vor fi exploatate la maximum", a adăugate generalul Carlisle.

Programul F-35 a demarat la începutul anilor 1990 şi este cel mai scump program de înarmare din istoria militară, cu costuri totale estimate la aproape 400 de miliarde de dolari pentru Pentagon, pentru numai 2500 de avioane produse de Lockheed Martin. Avionul, al cărui software de bord ar conţine opt milioane de linii de cod, ar trebui să fie de şase ori mai eficient decât aparatele actuale în luptele aeriene şi de opt ori mai eficace în atacurile la sol.

Aflați, din GALERIA FOTO de mai sus, cum arată avionul F-35, care este, în sfârșit, gata de luptă.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...