Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fostii lucratori de la "Republica" spera in repornirea uzinei

Chiar daca fostii lucratori de la uzina bucuresteana "Republica" si-au primit salariile restante si compensatorii, iar intreprinderea se afla in procedura de faliment, reprezentantii Sindicatului "Nicolae Malaxa" au anuntat ca vor face ...

Share

Rl online 0 comentarii

21.09.2005 - 00:00
Chiar daca fostii lucratori de la uzina bucuresteana "Republica" si-au primit salariile restante si compensatorii, iar intreprinderea se afla in procedura de faliment, reprezentantii Sindicatului "Nicolae Malaxa" au anuntat ca vor face o serie de demersuri pentru reluarea partiala a productiei la aceasta intreprindere. Fostii lucratori spera ca prin repornirea a cel putin doua sectii (de laminare si filetaj) care detin tot echipamentul necesar sa se asigure locuri de munca pentru 400-500 de persoane. "In cateva zile, instanta judecatoreasca urmeaza sa dea o hotarare la actiunea deschisa de lichidatorul juridic prin care s-a solicitat anularea contractelor de vanzare-cumparare pentru activele intreprinderii si pe care le apreciem ca frauduloase. De altfel, modul in care s-a realizat privatizarea face obiectul unui dosar aflat la Parchetul General", a precizat Constantin Dobre, presedintele sindicatului.
De la privatizarea intreprinderii, din martie 2003, la "Republica" nu s-a mai fabricat nici un metru de teava. In prezent, din cei peste 1.400 de fosti angajati mai lucreaza la activitati de paza, conservare si intretinere doar 30 de persoane, din care doar cinci cu contract pe perioada nedeterminata.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...