13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFost călugăr homosexual bolnav de SIDA, în faţa instanţei

Fost călugăr homosexual bolnav de SIDA, în faţa instanţei

Un fost călugăr a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti după ce a înreţinut relaţii sexuale neprotejate cu un alt bărbat fără să-i spună că are HIV/SIDA.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Nicolae Sima pentru infracţiunea de tentativă la transmiterea sindromului imunodeficitar SIDA. Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 07 spre 08 noiembrie, Nicolae Sima, persoană infectată HIV/SIDA, a întreținut relații sexuale neprotejate cu un bărbat, într-un apartament din Sectorul 1 al Capitalei, fără să- i spună că este bolnav "creându-se astfel riscul transmiterii HIV – virusul imunodeficienței umane care conduce la apariția sindromului imunodeficitar dobândit – SIDA".

"Inculpatul Sima Nicolae știa din anul 2012 că este infectat cu virusul HIV, iar din luna august 2012 este în evidența Spitalului de Boli Infecțioase Constanța ca persoană infectată HIV/SIDA", se arată în rechizitoriul procurorilor. Dosarul va fi judecat de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Nicolae Sima din Medgidia a fost cercetat de poliţişti, în 2012, după ce ar fi plătit doi adolescenţi, de 14 ani şi 17 ani, să întreţină relaţii sexuale orale cu el.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului, din 26 ianuarie 2012, Nicolae Sima a fost stareţ al Mănăstirii cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" şi "Sfinţii Ierarhi Nicolae şi Bretanion" din localitatea 23 August, în perioada 1 septembrie 2006 – 2 septembrie 2008, având numele de călugărie Macarie.

Conform sursei citate, bărbatul a fost exclus însă din monahism, în noiembrie 2008, pentru mai multe capete de acuzare, printre care neascultarea faţă de autorităţile bisericeşti superioare, administrarea cu rea-voinţă şi în mod fraudulos a bunurilor mănăstirii şi fals şi uz de fals în scopul escrocării bunei credinţe ale închinătorilor şi pelerinilor după ce declarase o icoană a mănăstirii ca fiind făcătoare minuni.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului mai declarau, în urmă cu trei ani, că Sima le prezenta credincioşilor o serie de aşa-zise moaşte a unor sfinţi, pe care le-ar fi adus de la Kiev, dar pe care nu le-a putut proba niciodată. De asemenea, fostul călugăr Macarie ar fi organiza şi unele false slujbe de exorcizare, "cu sprijinul unor acoliţi, care se dădeau a fi posedaţi de diavol, cu scopul de a-i induce în eroare pe oamenii de bună credinţă".

Potrivit sursei citate, după ce Nicolae Sima a fost exclus din viaţa călugărească, nemaiavând posibilitatea de a se integra într-o mănăstire ortodoxă din cadrul Patriarhiei Române, s-ar fi adresat, ca şi alţi foşti preoţi caterisiţi din Biserica Ortodoxă Română, unei structuri bisericeşti necanonice din Italia, "adică nerecunoscută de către nicio Biserică Ortodoxă autocefală, intitulată pompos şi abuziv Mitropolia Ortodoxă de Milano şi Aquilea, care probabil l-a şi racolat drept slujitor".

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă