14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFestivalul de la Sighisoara

Festivalul de la Sighisoara

Jocurile de noroc si comercializarea obiectelor de talcioc vor fi interzise la Festivalul “Sighisoara Medievala”, care se va desfasura intre 29 si 31 iulie.

De asemenea, este interzisa comercializarea bauturilor alcoolice de orice fel pe domeniul public. Bauturile racoritoare se vor servi in recipiente din plastic si nu se vor servi produse alimentare care presupun prajeli sau gratare. De asemenea, nu se vor comercializa seminte, vata de zahar, porumb fiert, mere glazurate si nici obiecte de talcioc: jucarii, baloane, bratari luminoase, bijuterii si altele de acest fel.
In Cetate se vor vinde, exclusiv, produse de artizanat specifice epocii medievale, respectiv ceramica, pielarie, obiecte de imbracaminte, podoabe, picturi, obiecte decorative din lemn, fier forjat.
Echipele de paza si ordine publica vor ridica tarabele tuturor celor care nu au autorizatie sau nu respecta conditiile prevazute in regulament.
Comercializarea de bauturi alcoolice este permisa doar in Piata Sigma. Taxa stabilita pentru vanzarea berii a fost stabilita la 50 de lei (500.000 de lei vechi) mp/zi, cea pentru alimentatie publica cu bauturi alcoolice (maxim doua dozatoare de bere) – 45 de lei (450.000 lei vechi) mp/zi, taxa de dozator, incepand cu al treilea aparat – 80 de lei (800.000 lei vechi) dozator/zi. Alimentatie publica, fara bauturi alcoolice – 35 de lei (350.000 lei vechi) mp/zi, comercializare produse nealimentare – 30 de lei (300.000 lei vechi) mp/zi, comercializare bauturi nealcoolice – 40 de lei (400.000 lei vechi) mp/zi. Pentru terase se va percepe o taxa de 6 lei (60.000 lei vechi) mp/zi.
In zilele de 29, 30 si 31 iulie, accesul persoanelor fizice in Cetatea Medievala se va face contra cost. Pretul unui bilet de intrare este de un leu (10.000 lei vechi).

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă