Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Deputaţii, în jocul "unor persoane tragic-comice"

Lupta dintre Irinel Columbeanu şi Monica Gabor a ajuns pe masa parlamentarilor din Comisia pentru Drepturile Omului.   „Vor fi chemaţi la audieri soţii Columbeanu şi reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia ...

Share

George Lacatus 0 comentarii

12.05.2011 - 20:20
Lupta dintre Irinel Columbeanu şi Monica Gabor a ajuns pe masa parlamentarilor din Comisia pentru Drepturile Omului.

 

„Vor fi chemaţi la audieri soţii Columbeanu şi reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului din judeţul Ilfov. Vom verifica modul în care a fost făcută ancheta socială care a stat la baza deciziei instanţei de a-i încredinţa copilul Monicăi", a declarat pentru RL deputatul Nicolae Păun, preşedintele comisiei, care s-a autosesizat.

Întrebat ce părere are despre acest caz, Păun ne-a răspuns: „Cred că au fost încălcate o serie de prevederi ale Legii nr.272/2004, privind protecţia drepturilor copilului. Concret, inspectorii când au făcut ancheta socială nu au ţinut cont de climatul unde urmează să fie crescut copilul. Monica nu are o casă şi nici un venit sigur". El spune că după audieri comisia va trimite un raport Direcţiei Naţionale pentru Protecţia Copilului în care poate recomanda o eventuală reluare a anchetei sociale.

Sergiu Andon: „Audierea e o inepţie"

Deputatul Sergiu Andon, secretar al Comisiei pentru Drepturile Omului, a aflat de la RL că marţi va face audieri în cazul Columbeanu. "Decizia audierii nu a fost luată în plenul comisiei, pentru că în mod categoric mă opuneam unei asemenea inepţii. E doar o chestie prin care ne aflăm şi noi în treabă", afirmă Andon. „Aici nu e vorba de nişte persoane obişnuite, ci de un om foarte bogat. Mă revoltă nesinceritatea acestui demers, pentru că intrăm în jocul unor persoane tragi-comice. Am mai dezbătut în comisie astfel de cazuri, dar acolo erau oameni simpli, asupra cărora abuzurile instituţiilor statului erau strigătoate la cer".

Irinel: „Sper ca deputaţii să ia partea Irinei"

Întrebat ce părere are despre autosesizarea deputaţilor, Irinel Columbeanu ne-a declarat: "Nu ştiu care e puterea acestei comisii, dar e bProxy-Connection: keep-alive Cache-Control: max-age=0 e că s-a autosesizat. Am spart gheaţa. Aici nu e vorba doar de copilul lui Columbeanu, ci de modul în care îşi fac treaba autorităţile statului care ar trebui să aibă grijă de copii. Sper ca deputaţii să ia partea Irinei".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...