Denuntatorul este un client mai vechi al DNA

Dupa o amanare de o zi, Curtea de Apel Pitesti a judecat vineri recursul in cazul primarului si viceprimarului de la Valcea, acuzati de luare de mita. In prima faza, instanta a decis judecarea in stare de libertate a primarului Mircea Gutau, dar ...

Share

Stefan Dumitru Afrimescu 0 comentarii

05.08.2006 - 00:00
Dupa o amanare de o zi, Curtea de Apel Pitesti a judecat vineri recursul in cazul primarului si viceprimarului de la Valcea, acuzati de luare de mita. In prima faza, instanta a decis judecarea in stare de libertate a primarului Mircea Gutau, dar acuzarea a contestat decizia. Cu toate ca pronuntarea s-a amanat pentru seara de vineri, surprizele nu au lipsit.
Mai intai, la dosarul in cauza nu exista decat doua probe: denuntul lui Constantin Popescu si inregistrarea facuta in timpul flagrantului din biroul primarului Gutau. Constantin Popescu este un client mai vechi al DNA, fiind cercetat pentru delicte economice, cercetari solutionate cu NUP. Mai mult, acelasi denuntator are chiar si o rubedenie in DNA, un var primar, fost procuror la Parchetul Militar, ajuns intre timp procuror la DNA. Pe inregistrarea facuta in timpul flagrantului exista vocea primarului, care sustine foarte clar printr-un "NU!" hotarat refuzul spagii. Concluzia aparatorilor primarului, multi dintre ei venind de la Valcea, a fost ca "primarul este victima unor cercuri mafiote din Valcea, care au vrut, din interese obscure, sa-l elimine. Iar pentru a elimina pe cineva nu sunt decat doua posibilitati: sa-l elimini fizic sau, ca in cazul de fata, sa-l bagi la inchisoare. Primarul nostru are si la aceasta data, adica dupa doi ani de mandat, un procent de incredere a cetatenilor de 83%. Pe de alta parte, potrivit aparatorilor, primarul nici nu avea de ce sa ia mita, intrucat cererea denuntatorului nu putea fi acceptata, fiind ilegala. Potrivit Planului Urbanistic Zonal, pe terenul in cauza nu se puteau construi imobile mai inalte de P+3 niveluri, iar denuntatorul solicitase o autorizatie pentru un imobil cu P+6 niveluri. De aici si refuzul primarului de a-i elibera o astfel de autorizatie, care era ilegala.
In cazul primarului si viceprimarului de Valcea, instanta Curtii de Apel Pitesti a pronuntat sentinta - in jurul orei 16.45 - in baza careia cei doi, primarul si viceprimarul, raman in arest. Instanta Curtii de Apel a demolat sentinta Tribunalului Valcea prin care primarul era pus in libertate. In baza ultimei sentinte a Curtii de Apel Pitesti, primarul si viceprimarul raman in stare de arest preventiv pentru inca 29 de zile.

Citește totul despre:

Comentarii