6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCură pentru mahmureală: Un leac asiatic atenuează efectele beției

Cură pentru mahmureală: Un leac asiatic atenuează efectele beției

Sisun Lee își iubea jobul de inginer la Tesla și nu avea nicio intenție să demisioneze. Dar proiectul său de a găsi un leac pentru mahmureală, inițiat mai mult în joacă, a evoluat atât de mult, încât și-a deschis propria companie.

Firma lui Sisun Lee va începe să funcționeze din 5 iulie și va vinde „cura pentru mahmureală“ – un supliment alimentar aprobat de FDA, scrie The Independent.

Totul a început în urmă cu vreun an, când Lee, care avea pe atunci 26 de ani, a făcut o excursie în țara sa natală, Coreea de Sud, cunoscută pentru petrecerile nesfârșite. Iar asta a însemnat că a petrecut foarte mult timp bând cu prietenii. Cu toate acestea, nu a suferit de mahmureală pentru că prietenii săi coreeni i-au dat niște băuturi vindecătoare populare în zonă.

Acele băuturi au făcut minuni pentru Lee, care povestește că a doua zi s-a simțit grozav. La întoarcerea în SUA, a căutat niște licori similare, dar nu au avut același efect. A cumpărat online unele dintre băuturile coreene despre care știa acum că funcțio-nează și le-a oferit prietenilor americani. Toți au fost încântați și au dorit mai mult.

Lee povestește că a încercat să importe băuturile și să devină distribuitor, dar acele companii nu erau interesate să fie reprezentate în SUA de un necunoscut, fără experiență în domeniu. Așa că tânărului i-a venit o altă idee. Ce-ar fi dacă ar încerca să fabrice singur o astfel de băutură?

 

Ingredientul secret

 

A început să caute ingredientele potrivite și a descoperit lucrarea cercetătorului Jing Liang, despre plante care vindecă mahmureala. Așa a descoperit că ingredientul secret este un compus din plante, obținut din anumiți arbuști orientali, numit dihydromyricetin.

Lee a aflat astfel că băuturi obținute din frunzele, scoarța sau fructele acelor copaci sunt folosite de mii de ani în Asia pentru vindecarea mahmurelii. Fenomenul de mahmureală apare atunci când o persoană consumă mai mult alcool decât poate suporta ficatul și se naște un gen de toxicitate acidă. Aceasta provoacă dureri de cap sau vărsături. Combinația de plante găsită de Lee ajută la înlăturarea acestei toxicități. El spune că pentru a funcționa „totul contează: puritatea, cantitatea și o mulțime de alte ingrediente. La mahmureală pierzi multe vitamine, în special B și C, iar pe acestea nu le conțin tratamentele coreene“.

Așa că Lee, cu ajutorul mai multor prieteni ingineri și cu sfaturile doctorului Liang, a creat propria formulă. După ce a obținut din Asia ingredientele necesare și a găsit un fabricant în SUA, a testat formula pe el însuși. „M-am îmbătat în fiecare sea-ră pentru a verifica formula. Se pare că funcționează!“, spune Lee.

Apoi a făcut un site în care explica modul în care a obținut băutura vindecătoare și a făcut o postare pe Facebook în care-și ruga prietenii să distribuie mesajul. Cineva i-a văzut anunțul și l-a pus pe un site american care sprijină lansarea de proiecte noi – Product Hunt. Și de aici, afacerea lui Lee a luat avânt.

 

Sisun Lee
a testat
remediul
îmbătându-se în fiecare seară

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă