Copii hraniti cu cereale rancede si ceai expirat din 2003

Conducerea Oficiului Judetean de Protectia Consumatorului (OJPC) Arges a verificat Centrul de Plasament Priboieni, pentru a stabili la fata locului calitatea produselor cu care sunt hraniti rezidentii centrului si conditiile in care acestia isi ...

Share

Stefan Dumitru Afrimescu 0 comentarii

19.08.2006 - 00:00
Conducerea Oficiului Judetean de Protectia Consumatorului (OJPC) Arges a verificat Centrul de Plasament Priboieni, pentru a stabili la fata locului calitatea produselor cu care sunt hraniti rezidentii centrului si conditiile in care acestia isi duc existenta. Reprezentantii OJPC au gasit la fata locului lucruri inimaginabile.
Ceaiul era expirat din anul 2003. Zarzavaturile la fel, expirate de mai bine de doua saptamani, iar cerealele care sunt servite la micul dejun, impreuna cu ceaiul expirat, aveau gust ranced. Din zece dusuri, nu erau functionale decat patru. Nici unul dintre cantarele cu care se efectuau portionarile nu era functional. Prin urmare, orfanii din Centrul de la Priboieni nu au primit niciodata hrana in gramajul legal. Paturile suprapuse nu aveau avizul sanitar, majoritatea copiilor de la Priboieni avand reale probleme locomotorii, riscand oricand sa se accidenteze. Mai mult, in urma inspectarii beciului, directorul OJPC, Cristian Libertatu, s-a pricopsit si cu oarece "chiriasi", in Centrul Priboieni puricii fiind la ei acasa. Pentru a lamuri aspectele gasite la Priboieni, conducerea OJPC Arges a invitat persoanele responsabile de la Centrul de Plasament si un reprezentant al DJPDC (Directia Judeteana de Protectia Drepturilor Copilului) Arges, la sediul OJPC.
Potrivit directorului OJPC, Cristian Libertatu, ambele institutii - atat DJPDC, cat si Centrul de Plasament - vor fi sanctionate drastic pentru neregulile gasite. Precizam insa ca atat directorul DJPDC Arges, Adrian Macovei, cat si sefa Centrului de Plasament de la Priboieni, Elena Toma, sunt inca in... vacanta (desi Elena Toma nu avea dreptul la concediu de odihna), iar cei care le tin locul nu au decizii de numire pe post, care sa-i responsabilizeze. Pe de alta parte, pentru cumulul de infractiuni de la Priboieni, sanctiunea legala ar fi trimiterea in justitie a celor responsabili de haosul din centrul respectiv, putand fi acuzati de atentat la sanatatea copiilor cu dizabilitati.

Citește totul despre:

Comentarii