22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialCluj: Liderul de sindicat, director de SRL

Cluj: Liderul de sindicat, director de SRL

Calatorii care trebuiau sa ajunga la Cluj au fost opriti la cativa kilometri, iar multi navetisti au fost nevoiti sa isi continue drumul cu ajutorul autobuzelor trimise de Regia Autonoma de Transport Urban Calatori.
Pasagerii care trebuiau sa plece spre Dej cu trenul personal au fost si ei nevoiti sa ia autobuzul. Pentru ca masina care face curse regulate intre Cluj-Napoca si Dej devenise supraaglomerata, o parte din calatori au preferat sa mearga pana in cartierul Marasti, iar de acolo sa plece cu masini de ocazie.
Reprezentantii Ministerului Transporturilor au anuntat ca vor controla contractele incheiate intre diferite societati patronate de liderii sindicali si companiile CFR.
La Cluj, vor avea emotii din acest punct de vedere mecanicii de locomotiva. Sindicatul acestora a infiintat un SRL care a castigat un contract pentru igienizarea garniturilor de tren din Depoul Cluj. Directorul acestui SRL este liderul sindical al mecanicilor, Dan Pintea.
Acum trei ani, firma sindicalistilor a mai fost in centrul unui scandal de presa. Atunci, editia de Transilvania-Banat a “Romaniei libere” a relatat acuzele unor angajati ai CFR care reclamau faptul ca liderii sindicali ai mecanicilor de locomotiva fac presiuni asupra lor pentru a trece dintr-un sindicat in altul si ca angajatii firmei sindicalistilor ar fi prost platiti.
De pe urma grevei au de castigat societatile de transport rutier. Autobuzele si microbuzele acestora sunt parcate chiar in fata garii, de unde preiau clientii nemultumiti ai CFR.

Cele mai citite

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă