15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialCel mai tare hacker a fost arestat

Cel mai tare hacker a fost arestat

Gary McKinnon, un inginer informatician britanic considerat “cel mai mare hacker” din istorie dupa ce a patruns ilegal in 97 de computere ale Pentagonului si ale NASA, provocand pagube de aproximativ un milion de dolari, a fost arestat de politia londoneza, informeaza Evening Standard. El urmeaza sa fie extradat in Statele Unite.
McKinnon, in varsta de 39 de ani, in prezent fara loc de munca, este acuzat ca a spart cel mai bine protejate computere de la Pentagon si NASA. La un moment dat chiar au-toritatile americane au crezut ca sunt tinta unor atacuri informatice din partea retelei teroriste Al Qaeda.
Statele Unite au formulat impotriva lui Gary opt capete de acuzare in legatura cu acte de piraterie informatica inregistrate in 14 state, majoritatea comise intre februarie 2001 si martie 2002. Daca va fi judecat in SUA, hackerul risca o pedeapsa de 70 de ani de inchisoare si plata unei amenzi de pana la 1.735.000 de dolari. Un tribunal londonez a decis insa ieri eliberarea sa pe cautiune pana cand justitia britanica se va pronunta in legatura cu extradarea.
Prietenii lui McKinnon afirma ca Gary a patruns in retelele informatice ale Pentagonului si ale NASA de la computerul sau personal in incercarea de a-si dovedi teoria potrivit careia SUA tin secreta existenta OZN-urilor. El s-a folosit de un software gasit pe internet pentru a scana computerele din retelele armatei americane, cautand echipamente care puteau fi vulnerabile din cauza imperfectiunilor sistemului de operare Windows. Cele mai mari pagube le-a provocat prin stergerea unor fisiere esentiale.
Procurorul Paul McNulty a declarat ca McKinnon, care avea pseudonimul Solo, a comis “cel mai mare atac din istorie asupra computerelor armatei”.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...
Ultima oră
Pe aceeași temă