8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialCatuse aviare

Catuse aviare

Ieri, procurorii brasoveni au emis trei ordine de retinere de 24 de ore pentru trei medici veterinari: Urdea Virgil, Pop Iuliu si Ivanus Ioan. Cei trei se fac vinovati de raspandire de boli la animale, fals in acte publice si neglijenta in serviciu. Medicii veterinari obisnuiau sa lase pe mana angajatilor de la societatile Drakom Silva SRL si Pati Prod SRL formulare sanitar-veterinare gata stampilate si semnate care insoteau marfa – puii taiati sau puii vii care erau vanduti catre populatie. Este cercetat ca martor si directorul DSV Brasov, Mihai Dumitru, cel care, in urma cu trei zile, si-a prezentat demisia, dar si adjunctul acestuia, Gheorghe Puchianu.
Ieri-seara se astepta verdictul Tribunalului Brasov in cazul lui Vasile Dardala, patronul Drakom Silva.

Virusul aviar a fost confirmat si in centrul Brasovului, pe str. Dealul Morii din incinta Universitatii “Transilvania”. “Este posibil ca pe langa cartierul Stupini, care deja a intrat in carantina, sa intre si municipiul Brasov”, ne-a declarat viceprimarul Adrian Gabor.

Politistii verifica portbagajele masinilor, in cautare de pasari

Agentii Politiei Rutiere din cadrul IJP Brasov verifica la intrarea si iesirea din localitatile judetului Brasov, acolo unde nu sunt filtre de dezinfectie, portbagajul masinilor, in cautarea pasarilor vii. Extrem de nemultumiti sunt locuitorii rromi ai cartierului Malin din orasul Codlea, care nu au alimente si nici macar apa potabila.

Municipiul Codlea, in carantina

Incepand de ieri, de la ora 12.00, municipiul Codlea a intrat in totalitate in carantina. Soferii care circula pe DN 1 nu au voie sa opreasca in acest oras. Politistii, in majoritatea situatiilor, au deviat circulatia. De asemenea, s-a reusit eutanasierea a peste 50.000 de pasari de la societatea Drakom Silva. Pana ieri, opt localitati si doua ferme din judet intrasera in carantina.

Alti trei suspecti la “Matei Bals”

Alti trei suspecti de gripa aviara au fost adusi ieri dupa-amiaza, de la Brasov, la Institutul de Boli Infectioase “Matei Bals”. Este vorba de un tanar de 17 ani, un barbat de 38 de ani si de fiul acestuia, de numai 2 ani. Baiatul de 17 ani este mai bine si se face evaluarea radiologica, a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, directorul institutului. El a mentionat insa ca situatia este mai grava in cazul barbatului de 38 de ani, care are febra de peste 39 de grade si o stare generala proasta. Baietelul sau prezinta si el febra. Situatia lor este la risc pentru ca, timp de doua saptamani, tatal a manevrat gainile care-i mureau. Urmeaza ca acestor doi pacienti sa li se faca alte teste peste trei zile.
Rezultatul celui de-al doilea test pentru baietelul adus miercuri la institut va fi cunoscut in cursul zilei de astazi, a precizat prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

Cele mai citite

“Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public și să explice toate aceste acuzații”, declară liderul PSD, Marcel Ciolacu

"Domnul Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public, în fața presei, și să explice toate aceste acuzații", a declarat liderul PSD, premierul Marcel...

Remus Pricopie: “Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat?”

"Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse să câștige alegerile, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat si, eventual, eliminat...

Ciolacu, declarații cu privire la discuțiile din Qatar

Într-o vizită oficială în Doha, capitala Qatarului, premierul Marcel Ciolacu a purtat miercuri întrevederi semnificative, conturând perspectivele de cooperare și colaborare între România și...
Ultima oră
Pe aceeași temă