Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cad primele capete in scandalul "Cumetrie pe bani publici"

Reactie prompta a administratiei Iasiului dupa publicarea in cotidianul nostru a scandalului "Cumetriei pe bani publici". Ieri dupa-amiaza, Prefectura Iasi l-a mazilit prin "autosuspendare" pe finul deputatului liberal Relu Fenechiu de la ...

Share

Catalin Dumitrescu 0 comentarii

02.06.2005 - 00:00
Reactie prompta a administratiei Iasiului dupa publicarea in cotidianul nostru a scandalului "Cumetriei pe bani publici". Ieri dupa-amiaza, Prefectura Iasi l-a mazilit prin "autosuspendare" pe finul deputatului liberal Relu Fenechiu de la conducerea Corpului de Control al Prefectului. Valerian Salavastru a fost acuzat de Primaria Iasi ca in perioada 2002-2003 a reusit devalizarea mai multor zeci de miliarde de lei de la Salubris Iasi (societatea de salubritate din subordinea Primariei - n.r.). Prefectul de Iasi l-a numit in locul lui Salavastru pe Cristian Miron, pana ieri jurist in cadrul Prefecturii Iasi. Simultan, Prefectura Iasi a solicitat Curtii de Conturi, Directiei de Finante Publice si Serviciului de Lupta impotriva Fraudelor din cadrul IJP Iasi sa execute un control la Salubris Iasi cu privire la achizitiile incepand cu ianuarie 2002. "Lucram pe termen lung si nu dorim ca activitatea noastra sa fie privita cu neincredere.
Dorim sa schimbam sistemul de lucru. Daca autoritatile statului il vor gasi vinovat pe Salavastru, acesta va fi tras la raspundere. Daca nu va fi gasit vinovat, cei care au intocmit auditul in Primaria Iasi vor fi sanctionati, iar Salavastru va fi repus in drepturi", a declarat prefectul de Iasi, Radu Prisacaru.
Inceput in primele zile de mai, razboiul dintre finul deputatului PNL Relu Fenechiu, plasat in functia de sef al Corpului de Control al prefectului de Iasi si finul primarului PSD Gheorghe Nichita, Gabriel Popa scoate la suprafata un jaf generalizat de zeci si zeci de miliarde de lei, practicat regiilor statului de o increngatura tenebroasa a rubedeniilor oamenilor politici. Finul lui Nichita este acuzat de finul lui Fenechiu ca a devalizat zeci de miliarde prin licitatii trucate "pastorite" de nasul Nichita cat acesta din urma era manager la Regia de Apa - RAJAC Iasi si apoi a castigat alte miliarde bune de la Primaria Iasi, cand nasul a schimbat fotoliul. De cealalta parte, Valerian Salavastru, finul liberalului Relu Fenechiu, este acuzat ca a trucat licitatii de zeci de miliarde de lei pe vremea cat era directorul Serviciului Achizitii de la directia "Salubris", subordonata Primariei Iasi.

Citește totul despre:

Comentarii