Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Burse de o luna in SUA pentru 17 tineri

Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, Mark Taplin, a fost gazda unei receptii in onoarea a 17 bursieri romani. Studentii vor face parte din programe special concepute, cunoscute sub numele de Programul pentru Tinerii Cercetatori ...

Share

Magda Antoniu 0 comentarii

07.09.2005 - 00:00
Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, Mark Taplin, a fost gazda unei receptii in onoarea a 17 bursieri romani. Studentii vor face parte din programe special concepute, cunoscute sub numele de Programul pentru Tinerii Cercetatori (YSP) si, respectiv, Programul pentru Tinerii Intreprinzatori (YBP), care se adreseaza celor din domeniul agricol. Finantat inca din 2002 de Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID) si de Departamentul de Agricultura al USA, in colaborare cu Banca Mondiala si Ministerul Agriculturii, au beneficiat de aceste burse peste 40 de tineri cercetatori si intreprinzatori romani din domeniul agriculturii.
Studentii vor participa la programul de pregatire, cu durata de o luna, de la Universitatile Iowa si River Falls - Wisconsin. Se vor familiariza cu ultimele noutati stiintifice din diferite domenii agricole, printre care siguranta alimentara, biotehnologie, genetica animala, managementul resurselor, marketing in agricultura si comert si politici internationale. La intoarcerea in Romania, fiecare participant va trebui sa prezinte un proiect in cadrul academiei sau institutiei pe care o reprezinta.
Carmen Podani, manager de proiect, ne-a spus ca lansarea anuala de burse de o luna in SUA in domeniul agricol se face primavara, prin anunturi, iar la selectie poate sa participe orice tanar pana la 35-40 de ani, absolvent al unei facultati, cunoscator de engleza.
La receptia de la resedinta ambasadorului SUA am discutat cu cativa dintre fericitii selectionati. Ovidiu Onisor are 35 de ani, fiind proprietarul, impreuna cu tatal sau, a unei ferme cu 200 de vaci si 640 hectare de teren la Viisoara - o localitate situata la doi km de Campia Turzii. Acesta a precizat ca este informatician si a reusit, din 1992, sa realizeze una dintre cele mai performante ferme de vaci din judetul Cluj, fiind cel mai important furnizor de lapte pentru Napolact. "Cand am aflat despre posibilitatea obtinerii unei burse, mi-am trimis datele la USAID. Mi-a placut ideea de a cunoaste ultimele noutati in domeniu, desi pentru mine nu este usor sa lipsesc cateva saptamani de la ferma, chiar daca ramane tata in locul meu, care este inginer agronom. Din pacate, sunt singurul fermier, restul bursierilor sunt din cercetare sau intermediari". Domnul Onisor ne-a spus, cu naduf, ca nu a beneficiat de nici o suma din fondul SAPARD, deoarece trebuie sa ai toti banii inainte si abia apoi ai sansa de a-i primi inapoi sau nu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...