Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Browser-ul TOR a înregistrat o creştere UIMITOARE în preferinţele americanilor

Reţeaua TOR (The Onion Router), folosită de obicei de cei care au ceva de ascuns, a înregistrat o creştere uimitoare, în preferinţele americanilor. Potrivit unor rapoarte prezentate de

Share

Diana Biţă 0 comentarii

31.08.2013 - 23:24

Reţeaua TOR (The Onion Router), folosită de obicei de cei care au ceva de ascuns, a înregistrat o creştere uimitoare, în preferinţele americanilor. Potrivit unor rapoarte prezentate de Business Insider, în numai trei luni, numărul celor care folosesc acest browser s-a dublat. 

Prin reţeaua TOR, transferul de date se face prin mai multe servere, astfel încât se pierde uşor identitatea utilizatorului. TOR-ul este de fapt un subsistem al internetului în care utilizatorii nu pot fi identificaţi sau sunt extrem de greu de găsit.

CITIŢI ŞI: Reţelele de socializare, raiul pedofililor: Străinilor le plac băieţii români

Numărul persoanelor care folosesc TOR a cunoscut un ”salt nebun”, după ce pe piaţă au apărut informaţii despre programul de spionaj PRISM folosit de serviciile secrete americane NSA.

Astfel, din luna mai până la jumătatea lunii august, numărul utilizatorilor a crescut de la 600.000 de 1,2 milioane.

TOR-ul este şi Ascunzătoarea preferată de pedofili. Pe acest sistem, în baza unui cont cu parolă, pedofilii îşi stochează materialele pornografice.

TOR-ul permite păstrarea anonimităţii pe internet printr-un algoritm de rutare din aproape în aproape. De asemenea, TOR permite prin acest mecanism accesul la siteuri ce sunt filtrate de serverele proxy instalate în reţea.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...