Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breviar

Sprijin francez in lupta contra ploilor In vederea sprijinirii Romaniei in lupta contra inundatiilor, Franta si-a propus sa contribuie la efortul autoritatilor romane. Acest ajutor, sosit in Romania la inceputul acestei saptamani consta ...

Share

Rl online 0 comentarii

01.06.2005 - 00:00
Sprijin francez in lupta contra ploilor

In vederea sprijinirii Romaniei in lupta contra inundatiilor, Franta si-a propus sa contribuie la efortul autoritatilor romane. Acest ajutor, sosit in Romania la inceputul acestei saptamani consta dintr-un detasament compus din sapte agenti ai securitatii civile, specializati in asistenta in lupta contra inundatiilor. Acest detasament aduce doua pompe cu un debit de 850 mc pe ora, precum si o statie de tratare a apei, incepand cu apa fluviala ne-poluata, de o capacitate de 10.000 de litri pe ora; aceasta statie este insotita de o rampa de distributie.

In caz de calamitati, iesenii nu ar putea fi ajutati

Chiar daca inundatiile din ultimele luni au adus in pragul disperarii sute de oameni din 23 de judete, autoritatile nu sunt nici pe departe pregatite. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi au declarat ca nu ar face fata in cazul unei calamitati aparute in judet, intrucat institutia dispune de un numar foarte mic de echipamente si utilaje, cu o vechime de peste 35 de ani. In caz de inundatii, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Directia Apelor Prut ar interveni doar cu doua barci pneumatice, patru barci cu vasle, 50 de colaci si 20 de veste de salvare. Totodata, ar putea fi folosite 20 de perechi de cizme de cauciuc scurte si 10 perechi de cizme pana la sold.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...