10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Breviar

1.848 de firme din zone defavorizate, verificate de Concurenta

Un numar de 1.848 de companii care functioneaza in 28 de zone defavorizate a caror durata de existenta depaseste anul 2007 au fost verificate de Consiliul Concurentei. Potrivit Consiliului, valoarea investitiilor realizate de companii este de 2,27 miliarde lei noi, iar ajutorul primit de la stat – 187,56 milioane lei noi. Din cele 1.848 de companii vor putea beneficia in continuare de ajutor de stat 1.649. Alte 95 dintre societatile verificate nu au beneficiat de ajutor de stat si nici nu au facut investitii, sapte si-au schimbat obiectul de activitate, iar in 22 de cazuri a fost retras certificatul de investitor. Alte patru companii au intrat in lichidare, sapte nu-si mai desfasoara activitatea in zonele defavorizate, 31 au atins nivelul maxim al ajutorului de stat de care pot beneficia, iar alte 33 chiar au depasit acest nivel, sumele suplimentare urmand sa fie recuperate de stat. Consiliul Concurentei a comunicat ministerelor interesate lista companiilor care nu au dreptul sa primeasca ajutor de stat sau la care trebuie oprita acordarea.

Roman expert in informatica, sef de banda

Un roman in varsta de 24 de ani, A.A.P., expert in informatica si posesor a 138 de diplome castigate la diferite concursuri, a fost arestat in Spania pentru fraude bancare prin Internet, in cadrul unei operatiuni prin care Garda Civila si Politia spaniola au anihilat o retea internationala specializata in infractiuni de acest tip. Romanul era unul dintre liderii bandei, impreuna cu un cetatean spaniol, J.M.G.R., cunoscut de politie sub numele “Tasmania”, banuit ca a subtilizat milioane de euro prin fraude bancare comise prin Internet. Avand 14 mandate de arestare pe numele sau, J.M.G.R. a fost arestat in Argentina. Membrii retelei, care aveau cunostinte avansate de informatica, au reusit prin diverse metode sa obtina parolele conturilor bancare ale mai multor persoane. Pentru a nu fi depistati, foloseau servere din diferite parti ale lumii Ð Argentina, Thailanda, Canada, Olanda, Rusia. O parte din banii obtinuti erau impartiti intre membrii bandei, iar restul Ð investiti in aparatura informatica performanta si in telefoane mobile. In total au fost arestati 15 membri ai retelei, de nationalitate spaniola, romana, ecuadoriana, argentiniana si italiana, se precizeaza in pagina electronica a postului de televiziune Telemadrid. Cei 15 s-au implicat si in alt tip de infractiuni, politistii spanioli descoperind ca una dintre locuintele lor din Barcelona era folosita pentru comercializarea de hasis, pastile de ecstasy si cocaina.

Alegeri la Uniunea Cineastilor

Astazi, la sediul Uniunii Cineastilor are loc Adunarea Generala a membrilor breslei chemati sa-si aleaga noul consiliu de conducere si presedintele Uniunii, dar si sa asculte rapoartele vechiului consiliu si al comisiei de revizie. Singurul candidat la functia de presedinte al Uniunii Cineastilor din Romania este acad. Mihnea Gheorghiu, care a fost propus de catre membrii consiliului la sfarsitul lunii iunie. Atunci a mai fost propusa candidatura regizorului Nicolae Corjos, insa, intrucat acesta doreste sa se lanseze in realizarea unui nou film cu “Liceenii”, s-a autorecuzat. Presedintele Uniunii Cineastilor din Romania va detine pentru viitoarea perioada si presedintia ANUC Ð Asociatia Nationala a Uniunilor de Creatori din Romania, ce reuneste toate uniunile de creatie din domeniul artei.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă