Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breviar

Set de monetarie aniversar Banca Nationala a Romaniei va pune in vanzare in scop numismatic prin ghiseele sucursalelor Cluj, Iasi, Timis si Bucuresti un set de monetarie cu anul de emisiune 2005, tematica acestei emisiuni fiind dedicata ...

Share

Rl online 0 comentarii

30.07.2005 - 00:00
Set de monetarie aniversar

Banca Nationala a Romaniei va pune in vanzare in scop numismatic prin ghiseele sucursalelor Cluj, Iasi, Timis si Bucuresti un set de monetarie cu anul de emisiune 2005, tematica acestei emisiuni fiind dedicata aniversarii a 105 ani de la inceperea constructiei Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti. Setul de monetarie va contine toate monedele romanesti aflate in circulatie, atat din vechea emisiune monetara, cat si din cea noua, respectiv pe cele cu valoarea nominala de 1 leu, 100 lei, 500 lei, 1.000 lei, 5.000 lei, 1 ban, 5 bani, 10 bani si 50 bani. Acest set va fi lansat in circuitul numismatic incepand cu 1 august. Setul de monetarie va contine si o medalie din argint cu titlul 800/1000, in greutate de 15,5 grame, cu un diametru de 28 mm. Medalia si monedele ce alcatuiesc setul vor fi realizate in conditii de calitate proof. Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 2.000 de exemplare, pretul de vanzare fiind de 450.000 lei vechi/set, respectiv 45 lei noi/set.

Sapte cisterne cu motorina de la RAFO, confiscate

Garda Financiara a reusit sa captureze in urma unui control in trafic un convoi de sapte cisterne pline ochi cu motorina de la RAFO pentru care noul proprietar nu avea de gand sa mai plateasca nici un leu taxe. Cele sapte cisterne, pline cu 171 tone de motorina, au fost oprite in timp ce se deplasau de la Onesti la Brasov. Din documente rezulta ca motorina era livrata de societatea Costea&Bob SRL (administrata de un cetatean moldovean) catre o firma din Brasov. Dupa extinderea controlului a rezultat ca in realitate motorina era livrata de RAFO Onesti in contul unui contract incheiat cu Eco Petroleum din Constanta. Deoarece beneficiarul avea calitatea de antrepozit fiscal livrarea s-a facut in regim suspensiv, in pret nefiind inclusa acciza. Prin deturnarea marfii (schimbarea furnizorului si a beneficiarului) pretul de facturare al motorinei era majorat cu valoarea accizei, care insa nu mai era virata statului. Potrivit unui prim calcul, prejudiciul este de aproape 2,3 miliarde de lei vechi. Costea&Bob SRL a fost amendata cu un milliard de lei vechi iar motorina a fost confiscata.

Rusia nu isi va retrage trupele din Transnistria

Rusia nu intentioneaza sa-si retraga trupele de mentinere a pacii din autoproclamata republica transnistreana atat timp cat depozitele de arme raman in regiune, a declarat vineri ministrul rus al Apararii, Serghei Ivanov, relateaza agentia RIA Novosti in pagina sa electronica. El a afirmat ca trupele ruse din regiune pazesc depozitele de arme aflate aici din timpul epocii sovietice. Ministrul a precizat ca autoritatile din Republica Moldova fac presiuni din ce in ce mai puternice asupra Rusiei, pentru a se retrage din regiune. Ivanov a avertizat ca aceasta politica ar putea afecta relatiile dintre Moscova si Chisinau. Conflictul in aceasta zona a inceput in 1992, in urma declaratiei de independenta a Moldovei fata de fosta Uniune Sovietica. Ca raspuns la orientarea noului stat catre Romania, Sovietul Suprem Transnistrean a proclamat crearea republicii. Ciocnirile care au urmat au provocat moartea a numeroase persoane, inclusiv din randul civililor.

Citește totul despre:

Comentarii