15 C
București
joi, 25 aprilie 2024

Breviar

Carbonizati de arcul electric

Doi tineri din Galati au murit carbonizati intr-o statie de transformare a energiei electrice de pe platforma Mittal Steel, in care patrunsesera in cursul noptii de sambata spre duminica, pentru a fura cabluri de cupru. In jurul orei 1, dispecerii care monitorizau functionarea instalatiilor electrice de la Mittal Steel au constatat ca pe panoul de comanda s-a aprins un bec ce indica un scurtcircuit pe traseul de alimentare cu energie electrica a unuia dintre transformatoare.
Echipa de interventie trimisa sa constate si sa repare defectiunea a descoperit, la Otelaria nr. 2, intr-o statie de transformare a curentului electric, aflata la cota 27 de metri a otelariei, cadavrele carbonizate a doi barbati. Dispeceratul firmei WBC Securitas, care asigura paza obiectivelor de pe platforma combinatului, a alertat echipa operativa de la Sectia 4 de Politie Galati. “Echipa operativa constituita s-a deplasat la fata locului, unde a gasit cele doua cadavre. Primul era carbonizat in proportie de 30%, cu semne vizibile de electrocutare pe abdomen si in zona membrelor superioare, fiind in varsta de aproximativ 20-25 ani. Celalalt cadavru era carbonizat in proportie de 50%, in partea superioara a corpului, neidentificabil ca fizionomie din cauza electrocutarii, aproximativ de aceeasi varsta. La nivelul doi al Otelariei au fost descoperite mai multe pachete de cablu de cupru, cu invelis colorat, care provin din statia electrica unde au fost gasite cele doua cadavre”, ne-a declarat purtatoarea de cuvant a Inspectoratului Judetean de Politie Galati, inspectorul principal Cristina Stoian. Se pare ca cei doi hoti au crezut ca merg la sigur in operatiunea lor, pentru ca Otelaria nr. 2 era inchisa pentru reparatii de mai multa vreme si au crezut probabil ca toate instalatiile sunt oprite, dar nu au stiut ca statiile de transformare erau in functiune, acestea nefiind niciodata scoase de sub tensiune in timpul executarii reparatiilor.
Inspectorul sef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Munca Galati, Viorel Dumitru, a confirmat ca la locul accidentului au fost gasite mai multe scule pentru taiat cablul, precum si mai multe bucati de cablu de cupru sectionate, confirmand si ipoteza ca cei doi venisera la furat cablu. “Indiciile duc spre concluzia ca este vorba despre niste hoti de cablu.” Familiile celor doi tineri, initial neidentificati, au ajuns la morga Spitalului Clinic de Urgenta Galati pentru a-i identifica pe cei doi. Potrivit medicilor legisti, unul dintre barbati este Nicolae Spataru, in varsta de 25 de ani, iar cel de-al doilea este Alexandru Palia, de 20 de ani.

Accident rutier grav la Brasov

In noaptea de sambata spre duminica, trei persoane si-au pierdut viata, iar alte doua au fost grav ranite intr-un accident rutier produs pe Drumul National 1, in localitatea brasoveana Sambata de Jos.
Tanarul Ciprian Chiujdea, 22 ani, conducea cu viteza excesiva un autoturism Fiat Croma catre Sibiu. Intr-o curba periculoasa, soferul a pierdut controlul asupra directiei de mers a masinii, parasind carosabilul. Autoturismul s-a lovit violent de un stalp de inalta tensiune, dupa care a fost proiectat intr-un copac aflat pe partea opusa a soselei. In urma impactului, soferul, pasagerul din dreapta si o adolescenta de 17 ani au murit pe loc. Alti doi pasageri, aflati pe bancheta din spate a masinii, au fost prinsi intre fiarele contorsionate ale masinii, fiind nevoie de interventia echipelor de descarcerare pentru scoaterea lor. Cei doi au fost internati in stare grava la Spitalul Judetean Brasov, cu multiple fracturi si traumatisme.

Cele mai citite

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă