12 C
București
joi, 28 martie 2024

Breviar

Explozie la Istanbul

Doua persoane au fost ranite sambata la Istanbul intr-o explozie care s-a produs pe terasa unei cafenele-restaurant de pe podul Galata din Cornul de Aur, la Istanbul, pe malul european al Bosforului. Presa turca de ieri, preluata de AFP, a scris ca este vorba despre un atentat cu bomba cu ceas sau detonata de la distanta, atribuind atentatul rebelilor kurzi. Ranitii sunt un turist olandez si un chelner turc.

Nou atentat sinucigas la Bagdad

Cel putin 22 de persoane au murit si alte 28 au fost ranite ieri, intr-un atentat sinucigas comis in cartierul Al Machtal din Bagdad. Un terorist sinucigas s-a aruncat in aer, intr-un camion cu explozibil, in fata unui post de politie, dupa-amiaza, intr-un moment de maxima aglomeratie. Printre victime sunt numerosi politisti, dar si civili. Explozia a avariat cladirile din jur si a distrus peste 20 de autovehicule. Peste 20 de atentate sinucigase au fost comise in capitala irakiana in ultimele zece zile.

Amenzi de 60.000 lei noi pentru lucrari ilegale in domeniul gazelor

Amenzile percepute pentru persoanele fizice sau firmele care executa lucrari in domeniul gazelor naturale fara sa respecte normele tehnice legale au fost majorate de la 1.500 lei (15 milioane lei vechi) la 60.000 lei (600 milioane lei vechi), dupa ce Guvernul a constatat perpetuarea cazurilor de indisciplina. Decizia a fost aprobata de Guvern, saptamana trecuta, printr-o ordonanta de urgenta care modifica Legea gazelor 351/2004. Actul normativ inaspreste sanctiunile pentru persoanele fizice sau juridice neautorizate sau care nu respecta normele legale privind avizarea, executarea, punerea in functiune si exploatarea lucrarilor in domeniul gazelor naturale.
Ordonanta de urgenta majoreaza amenzile, in cazul executarii de lucrari fara respectarea normelor tehnice legale, de la 1.500 lei (15 milioane lei vechi) la 60.000 lei (600 milioane lei vechi). “Decizia este motivata de constatarea perpetuarii indisciplinei in sectorul gazelor naturale – atat a persoanelor fizice, cat si a persoanelor juridice – si dupa intrarea in vigoare a Legii gazelor”, precizeaza Executivul. Actul normativ califica drept contraventie desfasurarea oricaror activitati comerciale si/sau prestari de servicii fara licenta necesara.
In prezent, Legea gazelor sanctioneaza doar contraventiile referitoare la autorizare.

Turisti belgieni, rataciti in Apuseni

Salvamontistii au actionat pentru recuperarea a doua grupuri de turisti belgieni rataciti, de sambata dupa-amiaza, in Muntii Apuseni. Patruzeci de turisti au urcat muntele in grup organizat, insa zece dintre ei au plecat inaintea celorlalti. Fara sa-i mai astepte pe colegii lor, acestia au urcat pana deasupra Cascadei Bohodei, ajungand in apropierea statiunii Stana de Vale. Cand au realizat ca au pierdut legatura cu restul grupului, cei zece s-au oprit intr-o poienita, unde au fost gasiti duminica, in jurul orei 2.00, de membrii unuia dintre cele doua echipaje de salvamontisti alertate inca din seara precedenta.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă