19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024

Breviar

BNS va declansa proteste pe termen nelimitat pentru a opri modificarea Codului Muncii

Sindicalistii de la BNS sunt hotarati sa inceapa protestele impotriva formei actuale a Codului Muncii, dupa ce Guvernul a luat in discutie proiectul de lege respectiv. Consiliul National al Blocului National Sindical a decis in unanimitate sa respinga proiectul de ordonanta privind modificarea Codului Muncii, considerand ca acest proiect afecteaza grav drepturile si libertatile lucratorilor. BNS va declansa proteste pe termen nelimitat daca Guvernul sau Parlamentul Romaniei vor aduce atingere drepturilor si libertatilor lucratorilor prevazute de actualul Cod al Muncii. In plus, va sesiza Organizatia Internationala a Muncii, Confederatia Europeana a Sindicatelor si Confederatia Internationala a Sindicatelor Libere cu privire la incalcarea principiilor dialogului social de catre Guvernul Romaniei.
“Apreciem faptul ca si celelalte confederatii sindicale s-au raliat la pozitia Blocului National Sindical, exprimata in plenul Consiliului Economic si Social, prin care respingeau acest proiect”, au afirmat sindica-listii. BNS a facut apel la celelalte confederatii sa se alature protestelor in cazul in care Codul Muncii va fi modificat fara consultarea si accep-tul sindicatelor.
Codul Muncii, in forma prezentata de ministrul Gheorghe Barbu, nu este asumat in totalitate de sindicate, varianta finala stabilita de cele trei parti nefiind materializata intr-un acord, a declarat Bogdan Iuliu Hossu, liderul Cartel “Alfa”.


Casieriile Electrica isi opresc activitatea

Casieriile societatii Electrica nu vor lucra cu publicul in perioada 24 iunie-3 iulie, datorita masurilor care trebuie luate conform OU 47/2005 pentru punerea in aplicare a Legii 348/2004 privind denominarea monedei nationale. Facturile care devin scadente in intervalul in care oficiile comerciale nu lucreaza cu publicul nu vor fi purtatoare de penalitati daca vor fi achitate in perioada 4-7 iulie 2005. Incepand cu data de 4 iulie 2005, activitatea oficiilor comerciale se va desfasura conform programului normal de lucru cu publicul. Pentru a veni in intampinarea cerintelor clientilor sai si in scopul fluidizarii activitatii, casieriile societatii vor lucra cu publicul in zilele de sambata 9, 16 si 23 iulie 2005, intre orele 8-12.

A. Stoica


Noi masuri de limitare a creditarii populatiei

Normele de creditare a populatiei vor fi inasprite prin introducerea unui nou plafon maxim pentru serviciul datoriei calculat pentru toate imprumuturile atrase, a declarat, vineri, ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu. Potrivit oficialului MFP, masura menita sa limiteze viteza de crestere a creditului a fost inclusa in scrisoarea suplimentara convenita cu reprezentantii Fondului Monetar International. Popescu a adaugat ca decizia privind nivelul maxim pe care-l va putea reprezenta rata lunara de rambursat in totalul veniturilor imprumutatului revine Bancii Nationale a Romaniei.
Normele BNR prevad in prezent un maxim de 30-35% din veniturile clientului, in functie de tipul de imprumut atras. Aceste plafoane au fost introduse in luna februarie a anului trecut, tot dupa o intelegere cu FMI, din cauza aportului pe care l-a avut creditul neguvernamental in deteriorarea contului curent.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...
Ultima oră
Pe aceeași temă