10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024

Breviar

“Tractoristii” vor iesi de luni in strada

Pe piata interna nu mai exista comenzi pentru tractoarele care se fabrica in Romania, este declaratia conducerii societatii “Tractorul UTBv” SA, nemultumita si de faptul ca nu isi poate recupera suma de 51 de miliarde de lei, reprezentand TVA retinuta din exportul celor 800 de tractoare. Pana acum, TVA retinuta la export era compensata cu cea a tractoarelor vandute pe piata interna. Deoarece in prezent societatea “Tractorul” a acumulat datorii de 6.500 miliarde de lei vechi, Comisia Fiscala din cadrul Ministerului Finantelor nu este de acord cu returnarea sumei de 51 de miliarde de lei. Angajatii societatii brasovene, nemultumiti ca nu si-au primit salariile, dar si de faptul ca procesul de privatizare este tergiversat, au decis ca de luni, 27 martie, sa protesteze pe strazile Brasovului, urmand ca de la ora 14,00 sa picheteze si cladirea Prefecturii Brasov.
Pentru plata salariilor ar fi suficienta suma de 9 miliarde de lei, insa societatea “Tractorul” nu dispune de aceasta suma in cont. De asemenea, procesul de negociere intre AVAS si societatea Manhidra & Manhidra este lipsit de transparenta, acest fiind un alt motiv de ingrijorare pentru salariati, ne declara liderul de sindicat al societatii, Gheorghe Apostu.

Pod aerian intre Barcelona si Bucuresti

Compania de transporturi aeriene Air Madrid va asigura, de saptamana viitoare, “un pod aerian” intre Barcelona si Bucuresti, scrie cotidianul spaniol ABC. Zborurile vor fi acoperite de societatea Optursa, care opera anterior doar pe rute spre America Latina. Optursa practica preturi economice si va intra in concurenta directa cu firme similare, ca Vuelling sau Ryanair, scrie ABC.

Mii de banderole de bauturi, falsificate

Mii de banderole falsificate destinate marcarii sticlelor cu bauturi alcoolice au fost capturate de Garda Financiara in timpul unei descinderi la antrepozitul fiscal apartinand SC Cor-Alpina Trading SRL din Ucea de Jos. Comisarii au gasit 2.300 de sticle de bauturi marcate cu banderole contrafacute, dar si peste 3.000 de banderole de marcaj contrafacute, care asteptau sa fie utilizate. Alte aproape 18.000 de sticle cu bauturi marcate cu banderole contrafacute au fost descoperite la Riovirg Fagaras.

Fetita batuta si abandonata

Politia Marghita (judetul Bihor) a fost sesizata, joi seara, de catre primarul municipiului, Pocsaz Zoltan, ca in timp ce se deplasa pe strada Tudor Vladimirescu a gasit o fetita cazuta la pamant. Edilul a chemat salvarea, iar victima, in varsta de 11 ani, a fost dusa la spital, unde medicii au stabilit ca aceasta fusese molestata. Fetita a povestit ca in timp ce se intorcea de la scoala a oprit langa ea o dubita, iar cinci indivizi au urcat-o in masina, dupa care au ajuns la marginea orasului si au batut-o. Parintii copilului au declarat ca banuiesc ca agresorii sunt niste vecini care vroiau sa se razbune pe ei pentru un conflict mai vechi.
Oamenii legii nu au putut insa confirma acest lucru. Mai mult, surse din IPJ Bihor sustin ca declaratiile fetei si ale familiei sunt confuze si prin urmare s-a declansat o ancheta pentru a stabili ce s-a intamplat in realitate.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...
Ultima oră
Pe aceeași temă