Breviar

Raul Bega a iesit iarasi din matca Apele raului Bega au crescut alarmant in ultimele 24 de ore, iar in zona Faget si in imprejurimi au iesit din matca, distrugand poduri si inundand zeci de gospodarii. Este vorba despre partea de est a ...

Share

Rl online 0 comentarii

03.06.2005 - 00:00
Raul Bega a iesit iarasi din matca

Apele raului Bega au crescut alarmant in ultimele 24 de ore, iar in zona Faget si in imprejurimi au iesit din matca, distrugand poduri si inundand zeci de gospodarii. Este vorba despre partea de est a judetului Timis, unde din cauza ploilor torentiale abundente (30 de litri pe metru patrat) cazute in ultimele doua zile au avut loc inclusiv alunecari de teren. La Tomesti, 32 de case si gospodarii anexe au fost inundate, doua poduri au fost distruse si alte patru avariate. Si in orasul Faget au fost afectate mai multe imobile: zece case inundate (la fel si curtea scolii), trei poduri rupte. Au avut loc si alunecari de teren la Luncani si Tomesti Sat. Sase fantani au fost de asemenea inundate, iar uzina de apa nu mai functioneaza. Eroziunea malului a fost de peste un kilometru - au apreciat specialistii.

Specialistii germani si-au incheiat misiunea

Echipele germane de la THW care au intervenit gratuit in zonele calamitate din Timis si-au incheiat ieri misiunea in Banat, dupa ce nivelul apei in zona inundata a ajuns sa scada zilnic cu circa zece centimetri. In cursul diminetii, cele 14 autovehicule grele avand la bord utilaje de pompare a apei, precum si echipa formata din cei 28 de specialisti au parasit Romania. Interventia din Banat a insemnat un efort financiar de 200.000 de euro, suportat integral de Ministerul Federal de Externe al Germaniei. S-a reusit evacuarea cantitatii de 1,3 milioane de metri cubi de apa din "Delta Banatului", iar laboratorul de filtrare a apei, adus si el tot de echipa THW, a produs, in cele 30 de zile cat a durat interventia, aproape 160.000 de litri de apa potabila pentru locuitorii din Foeni si Cruceni.

Case pentru nevoiasi

O echipa de 18 voluntari din cadrul unuia dintre principalii producatori autohtoni de ciment, grupul Lafarge Romcim, participa in aceste zile la construirea locuintelor pentru opt familii nevoiase din Radauti. Proiectul, derulat in parteneriat cu "Habitat for Humanity", urmareste construirea, impreuna cu viitorii proprietari, a patru case duplex. Echipa este alcatuita din manageri, tehnicieni si personal din cadrul serviciilor functionale si administrative ale companiei, precum si din cadrul unitatilor operatiunile. Voluntarii de la Lafarge lucreaza la finisajele interioare ale caselor, utilizand 1.800 metri patrati de placi de gipscarton si alte materiale de constructii necesare pentru lucrari.

Citește totul despre:

Comentarii