Breviar

La bacalaureatul olimpicilor a plouat cu note de 10 Cum era de asteptat, la primele probe orale ale examenului de bacalaureat pentru olimpici, care este in plina desfasurare, a plouat cu note de 10. La prima proba orala, cea de limba si ...

Share

Rl online 0 comentarii

03.06.2005 - 00:00
La bacalaureatul olimpicilor a plouat cu note de 10

Cum era de asteptat, la primele probe orale ale examenului de bacalaureat pentru olimpici, care este in plina desfasurare, a plouat cu note de 10. La prima proba orala, cea de limba si literatura romana, s-au acordat 17 note 10, 14 au fost intre 9 si 9,99, doua intre 8 si 8,99 si doar o nota intre 7 si 7,99. La a doua proba orala - limba si literatura moderna -, olimpicii au obtinut 30 de note 10, dintre care 28 la engleza si doua la franceza, trei note intre 9 si 9,99 si una intre 8 si 8,99. Reamintim ca, dintre cei 45 de olimpici care puteau sustine sesiunea speciala de bacalaureat, s-au prezentat doar 34.

Bugetele spitalelor, pe Internet

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Sanatate (INCDS), in colaborare cu CNAS si Ministerul Sanatatii au realizat si publicat pe una din paginile de Internet ale institutului o serie de rapoarte privind activitatea spitalelor din Romania. Acestea contin datele trimestriale ale spitalelor finantate prin sistemul DRG (finantare pe caz rezolvat), precum si rapoarte de decontare lunara cu casele de asigurari de sanatate. Aceste rapoarte se gasesc pe pagina de Internet a INCDS (www.drg.ro - rapoarte ale spitalelor), iar datele despre bugetele de venituri si cheltuieli ale tuturor spitalelor se afla pe pagina de Internet a MS (www.ms.ro - rapoarte de activitate).

Castiguri neimpozitate

Titlurile de despagubire pentru cei ale caror proprietati nu pot fi retrocedate in natura vor fi certificate emise de cancelaria premierului, prin Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, in numele si pe seama statului roman.
Aceste titluri nu vor putea fi vandute sau cumparate inainte de conversia lor in actiuni emise de Fondul "Proprietatea", prevede proiectul de lege privind constituirea fondului special de despagubire, act normativ pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament.
Proiectul mai prevede ca impozitul pe venituri din investitii nu se va aplica pentru primele tranzactii cu actiuni emise de Fondul "Proprietatea", realizate de catre persoanele fizice sau juridice carora le-au fost emise aceste titluri.

24.624 de elevi vor primi cate 200 euro pentru calculator

La adresa www.euro200.edu.ro, Ministerul Educatiei si Cercetarii a afisat lista finala a beneficiarilor ajutorului financiar in valoare de 200 de euro pentru achizitionarea unui calculator. Dintre cei 51.748 de solicitanti eligibili, 25.001 vor primi mult asteptatul cupon valoric. Departajarea s-a facut dupa venitul brut lunar pe membru de familie, in limita bugetului alocat pentru acest program in 2005. Majoritatea beneficiarilor sunt din invatamantul preuniversitar (24.624), din invatamantul universitar fiind doar 374.
Eliberarea bonurilor, a caror valoare este echivalentul in lei a sumei de 200 de euro, se va face in perioada 10-23 iunie a.c. de catre unitatea scolara in care s-a depus dosarul.

Citește totul despre:

Comentarii