25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024

Breviar

Si Guvernul evalueaza contractul de privatizare a Petrom

Ministrul Economiei, Codrus Seres, a fost insarcinat de Guvern sa faca, impreuna cu reprezentantii Petrom, o analiza a preturilor combustibililor vanduti de aceasta companie pe piata interna, avand in vedere ca Petrom beneficiaza si de petrol din resurse interne. In plus, “institutiile abilitate au primit sarcina sa pregateasca o evaluare, inclusiv in ceea ce inseamna contractul de privatizare a Petrom”, a declarat ieri primul ministru. Premierul Tariceanu a solicitat ca acest subiect sa fie tratat cu foarte multa responsabilitate, pentru a nu afecta mediul de afaceri: “Aceasta nu inseamna ca punem sub semnul intrebarii contractul de privatizare. Vreau sa va explic un lucru: daca statul roman, dupa ce incheie contracte de privatizare, incepe sa se gandeasca sa le puna sub semnul intrebarii, atunci multi investitori vor considera ca mediul de afaceri este instabil in Romania. Dorinta lor, interesul lor pentru a veni pe piata romaneasca vor fi afectate considerabil. De aceea, trebuie foarte multa responsabilitate in aceasta privinta. Nu vreau sa fac aprecieri defavorabile sau favorabile inainte de a avea aceasta analiza completa”. Seful Executivului a mai spus ca rezultatele acestei analize vor fi facute publice.
Recent, seful Guvernului a hotarat formarea unui grup permanent de lucru care sa analizeze situatia din domeniul energiei, din care fac parte premierul Tariceanu, vicepremierul Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, cancelarul Aleodor Francu si presedintii autoritatilor de reglementare din domeniul energetic. Tariceanu a declarat ca “in acest moment prioritatea acestui grup trebuie sa fie identificarea unor solutii pentru a atenua efectele evolutiilor preturilor la produsele energetice asupra populatiei, cu respectarea angajamentelor internationale si a regulilor unei economii de piata”.

Schimbari la varf la ROMARM

Directorul comercial al Romarm, Emil Marian, va fi inlocuit din functie la cererea ministrului Economiei si Comertului, Ioan Codrut Seres, ca urmare a analizarii raportului de activitate al acestuia. Emil Marian fusese deja suspendat din functie in urma cu trei saptamani, pana la prezentarea raportului respectiv care a reflectat o lipsa de incarcare cu comenzi a firmelor din componenta ROMARM.
Ministrul Seres a mai transmis si un ultim avertisment presedintelui Consiliului de Administratie al acestei societati, Aurel Cazacu, urmand ca, in situatia in care rezultatele companiei nu se vor imbunatati, membrii CA sa fie inlocuiti. Pana atunci insa, vor fi deja sanctionati si unii dintre administratorii speciali si se vor reconfigura Consiliile de Administratie.

Lista demiterilor din Guvern ramane deschisa

Remanierea mica a Guvernului Tariceanu va continua. Dupa demiterea a sapte secretari de stat si a prefectului de Vaslui, insusi premierul a anuntat ca lista secretarilor de stat inlocuiti din functie nu a fost inchisa si ca procesul va continua in zilele urmatoare.
Tariceanu a precizat ca schimbarea secretarilor de stat se bazeaza pe o analiza in care au fost luate in considerare atat criteriile strict profesionale, cat si modul in care acesti demnitari, in special cei cu atributii in domeniul integrarii europene si al relatiei cu Parlamentul, si-au desfasurat activitatea.

Cele mai citite

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...
Ultima oră
Pe aceeași temă