6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Breviar

Tarifele la transportul feroviar de calatori cresc cu 5-7%

Tarifele pentru transportul feroviar de calatori vor creste trimestrial in medie cu 5-7 procente in termeni reali, in perioada septembrie 2005-decembrie 2007, pentru a se evita o criza de durata in sistemul feroviar, urmand sa se ajunga la o crestere insumata de 50-60% a acestor tarife. Masura este propusa in “Planul privind strategia pe termen lung a sectorului feroviar in vederea restabilirii echilibrului financiar al administratorului infrastructurii si in vederea modernizarii si reinnoirii infrastructurii”, initiat de ministrii Transporturilor si Finantelor Publice si aprobat recent de Guvern. In document se aminteste ca tarifele de transport feroviar de calatori sunt controlate de Ministerul Transporturilor si nu pot fi modificate de operatorii de transport fara aprobarea Guvernului. Pentru a evita o criza de durata in sistemul feroviar, se arata in document, este necesar sa se aplice o politica tarifara noua, care sa conduca la o crestere graduala a tarifelor.

Catastrofa aviatica in Venezuela

La doar doua zile dupa catastrofa din Grecia, o noua tragedie aviatica a avut loc ieri. Un avion de pasageri McDonnel Douglas MD-80 al companiei columbiene West Carribbean Airways s-a prabusit in vestul Venezuelei, avand la bord 152 de pasageri si opt membri ai echipajului, au informat agentiile internationale de presa. Conform primelor declaratii ale autoritatilor, pilotul a transmis, la ora 3.07 (ora locala), un prim apel “mayday”, semnaland probleme la unul dintre motoare. Dupa doar 7 minute, el a anuntat defectarea totala a acestuia si aparitia unor probleme la cel de-al doilea, moment din care turnul de control de la aeroportul din Caracas a pierdut legatura cu aparatul de zbor. Avionul s-a prabusit in jurul orei 3.30 in zona muntoasa si greu accesibila Sierra de Perija. Potrivit pompierilor ajunsi la fata locului, nu exista supravietuitori. Cursa charter efectua un zbor pe ruta Panama-Martinica. Conform AFP, majoritatea pasagerilor ar fi fost francezi. Compania West Caribbean Airways opereaza din anul 1998. In martie, un avion bimotor al acesteia s-a prabusit in Columbia imediat dupa decolare. Atunci si-au pierdut viata opt persoane si alte sase ranite.

Nigel Kennedy si Barbara Hendricks vor canta la Bucuresti

Intre 4 si 20 septembrie, se va desfasura Festivalul si Concursul International “George Enescu”. Importantul eveniment artistic este organizat de Guvernul Romaniei, prin MCC, si il are ca presedinte de onoare pe dl Ioan Holender, directorul Operei de Stat din Viena. Pe cele mai importante scene din Bucuresti si din tara vor performa artisti ultraprestigiosi, cum ar fi: Zubin Mehta, Murray Perahia, Kurt Masur, Dan Grigore, Horia Andreescu, Myung-Whun-Chung, Valery Gergiev, Cristian Mandeal, Nigel Kennedy, Mariana Lipovsek, Jose van Dame, Elisabetha Leonskaja, Christian Zacharias, Barbara Hendricks, alaturi de ansambluri muzicale de mare valoare din toata lumea, cu totii fiind patronati “de la inaltime” de presedintele Basescu. Coproducatori sunt: SRR, SRTv, Primaria Bucuresti. Ziarul nostru este partener media, asa ca va va tine la curent cu desfasurarea evenimentelor. Printre partenerii media internationali se afla canalele TV Mezzo si Euronews! Biletele si abonamentele s-au pus in vanzare la casa de bilete a Salii Mari a Palatului. Informatii pe website-ul: www.festivalenescu.ro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă