Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breviar

Siderurgia romaneasca spune adio ajutorului de stat Acordarea oricarui ajutor de stat pentru industria siderurgica va inceta dupa data de 31 decembrie 2004, deoarece unitatile din acest sector au devenit viabile din punct de vedere ...

Share

Rl online 0 comentarii

15.07.2005 - 00:00
Siderurgia romaneasca spune adio ajutorului de stat

Acordarea oricarui ajutor de stat pentru industria siderurgica va inceta dupa data de 31 decembrie 2004, deoarece unitatile din acest sector au devenit viabile din punct de vedere economic, a anuntat ieri Andrei Grigorescu, secretarul de stat responsabil cu industria din Ministerul Economiei si Comertului (MEC). "31 decembrie 2004 este limita pana la care s-a acordat ajutor de stat pentru siderurgie. Majoritatea ajutoarelor de stat pentru acest sector au fost acordate la privatizare.
Volumul primit s-a dovedit suficient pentru atingerea viabilitatii", a explicat secretarul de stat din MEC. Andrei Grigorescu nu a putut insa sa explice ce compensatii va acorda statul roman unor investitori care, potrivit contractelor de privatizare, urmau sa primeasca facilitati fiscale (adica ajutor de stat) si in urmatorii ani. Grigorescu a precizat ca aceasta problema este discutata in prezent de grupul ISPAT cu AVAS. Potrivit unui bilant al MEC, siderurgia a primit in ultimii ani ajutor de stat (printre altele si sub forma de scutiri de datorii si facilitati fiscale) in valoare de peste un miliard de dolari.

Romanii - recordmeni la proxenetism si fraude cu carti de credit

Politia iberica a anuntat de curand ca bandele de romani au ajuns sa detina suprematia pe piata prostitutiei din Spania, proxenetii romani controland actualmente aproximativ 75% din ea. Autoritatile spaniole au indicat ca bandele de infractori romani s-au format la mijlocul anilor '90 si ca, in decurs de cativa ani, ele au ajuns sa domine piata prostitutiei locale.
Intre timp multe dintre acestea s-au orientat si spre un alt domeniu profitabil, anume falsificarea cartilor de credit. Politia iberica apreciaza ca infractorii romani au reusit sa detroneze in scurt timp bandele de malaiezieni si nigerieni, considerati pana nu demult "lideri de piata" in domeniul falsificarii cartilor de credit. Numai in anul 2003 din bancomatele iberice au fost furate aproximativ 140 de milioane de euro.

S-a furat casa de bani de la Primaria Calopar - Mehedinti

Dupa furturile de animale, in crestere in ultima luna, in Oltenia tinde sa devina la moda si disparitia caselor de bani ale primariilor. Nici dupa aproape 30 de zile de la eveniment seifului burdusit cu 238 milioane de lei - greu de cateva sute de kilograme - reprezentand salariile angajatilor si ajutoarele sociale, sustras de la Primaria Prunisor din judetul Mehedinti, nu i s-a mai dat de urma.
Ca o coincidenta, tot intr-o noapte de sambata spre duminica (11-12 decembrie a.c.) s-a evaporat si seiful primariei din localitatea doljeana Calopar. In el se aflau cartile de munca ale salariatilor institutiei si doar 3 milioane de lei. Furtul a mobilizat pentru cercetari peste 20 de politisti care au scotocit asezarea si imprejurimile ei, pana acum nedepistandu-se nici o urma a hotilor. Precizam ca in localitate exista paza "intarita" in acea noapte premergatoare celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerile prezidentiale.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...