Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breviar

"Sa fii lider", program educational pentru elevii de liceu Junior Achievement Romania organizeaza, pentru al saselea an consecutiv, programul educational "Sa fii lider", care se adreseaza elevilor de liceu cu scopul de a-i educa in ...

Share

Rl online 0 comentarii

01.02.2005 - 00:00
"Sa fii lider", program educational pentru elevii de liceu

Junior Achievement Romania organizeaza, pentru al saselea an consecutiv, programul educational "Sa fii lider", care se adreseaza elevilor de liceu cu scopul de a-i educa in spiritul valorilor leadership-ului. Elevii isi vor putea exersa abilitatile manageriale, vor fi antrenati in identificarea problemelor comunitatii si, totodata, in gasirea de solutii viabile pentru rezolvare. Programul, care se va desfasura in 201 licee din toata tara, consta intr-un modul de studiu la clasa si o competitie nationala de proiecte pe teme comunitare. Practic, liceenii vor fi invatati sa se implice activ in viata comunitatii in care traiesc. Ei vor utiliza metoda "learning by doing" si in cadrul cursurilor vor beneficia nu doar de prezenta profesorilor, ci si a unor consultanti voluntari, iar pe toata durata programului li se va oferi consultanta on-line pe probleme de management comunitar. Elevii care vor sa se inscrie in competitie trebuie sa se grabeasca, data-limita fiind 28 februarie a.c. Finala concursului va avea loc in luna mai 2006, iar proiectele cu cel mai mare impact asupra comunitatii si care prezinta cele mai fezabile solutii vor fi premiate. Premiul I va consta intr-o bursa "Junior Achiever", constand in participarea la conferinta de leadership de la Carleton University, Ottawa, Canada, in luna august a acestui an. Atractivitatea programului a facut ca la ultima sa editie sa participe 5.680 de elevi din 185 de licee din Romania, in competitia finala intrand 243 de proiecte.

Sprijin pentru romancele gravide aflate ilegal la munca in Italia

"Ghidul maternitatii libere si responsabile" este un ghid care apare in sase limbi ale imigrantilor din Italia, printre care si limba romana. Ghidul raspunde la cele mai frecvente intrebari ale femeilor straine insarcinate care locuiesc in Italia. Lucrarea a fost editata in limbile spaniola, romana, engleza, albaneza, araba, dar si italiana.
Lucrarea ofera informatii despre asistenta medicala gratuita care se ofera fiecarei mame, garantia muncii si mijloacele de intretinere economica. O mare atentie este rezervata drepturilor pe care le au in aceasta perioada femeile straine insarcinate, care insa se afla ilegal in Italia. Ele nu pot fi expulzate in aceasta perioada si devin astfel posesoare ale unui permis de sedere special pentru sarcina. "Chiar daca in general, in ultimii ani, in Italia s-a diminuat procentul femeilor care recurg la intreruperea voluntara de sarcina, informatiile arata ca acest procent a crescut proportional in randul femeilor straine.
Studiile indica tot mai des cazuri de femei care, departe de familiile lor ramase in tara-mama, ajung la gesturi extreme din pricina dezinformarii", a declarat consilierul delegat pe probleme de Politici de Multietnicitate, Franca Eckert Coen. In Italia ajung multe femei care nu isi cunosc drepturile, iar aceasta ignoranta supune la riscuri atat sanatatea lor, cat si pe cea a copiilor. Un asemenea ghid le poate fi util pentru ca ele gasesc informati in limba materna. Ghidul va fi distribuit in mod gratuit. Femeile gravide vor gasi lucrarea la cabinetele medicale, primarii, biblioteci, locuri de intalnire frecventate de femeile straine.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...