Biserica Ortodoxa Romana va retroceda Bisericii Greco-Catolice trei lacasuri de cult

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), Prea Fericitul Parinte Teoctist, a avut ieri o discutie cu premierul Calin Popescu Tariceanu pe tema retrocedarii imobilelor apartinand cultelor religioase. Cu acest prilej, seful BOR a anuntat ca ...

Share

Rl online 0 comentarii

03.06.2005 - 00:00
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), Prea Fericitul Parinte Teoctist, a avut ieri o discutie cu premierul Calin Popescu Tariceanu pe tema retrocedarii imobilelor apartinand cultelor religioase. Cu acest prilej, seful BOR a anuntat ca lacasul de cult Sfantul Vasile, situat in strada Polona, va fi retrocedat Bisericii Greco-Catolice. Vor fi retrocedate catolicilor, de asemenea, Catedrala Ortodoxa din Oradea si Biserica Ortodoxa din Gherla, lacasuri aflate acum in patrimoniul ortodocsilor, dar revendicate de Biserica Catolica.
"Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a exprimat vointa BOR de a transmite Bisericii Greco-Catolice cele doua catedrale imediat ce vor fi finalizate lucrarile de reparatii si restaurare", se arata intr-un comunicat al Executivului. Premierul Tariceanu i-a prezentat sefului BOR disponibilitatea Guvernului de a sprijini financiar lucrarile de reparatii si de restaurare a celor doua lacasuri de cult.
In cadrul discutiilor de ieri, premierul l-a asigurat pe PF Teoctist ca "rezolvarea deplina a problemei proprietatii si inlaturarea consecintelor istorice ale confiscarii imobilelor de catre regimul comunist, inclusiv in ceea ce priveste imobilele care au apartinut cultelor religioase, este un obiectiv asumat de Guvern". Patriarhul BOR a exprimat deschiderea Bisericii sale pentru continuarea dialogului ecumenic cu celelalte confesiuni religioase.

Citește totul despre:

Comentarii