Studiu: Berea ne face mai creativi

Autorii studiului atrag atenția că, dacă o halbă de bere ne stimulează imaginația, două sau mai multe halbe au efectul contrar.

Share

Razvan Pritulescu 0 comentarii

Actualizat: 26.08.2017 - 14:37

Autorii studiului, cercetători de la Universitatea Graz din Austria, atrag atenția că, dacă o halbă de bere ne stimulează imaginația, două sau mai multe halbe au efectul contrar.

Studiul a analizat 70 de voluntari cu vârsta cuprinsă între 19 şi 32 de ani. Unii au băut o bere non-alcoolică, alţii au băut o bere cu 5,2% alcool, potrivit site-ului gustarte.ro. Apoi, toţi au vizionat un documentar de 30 de minute despre Africa de Sud. După documentar, au jucat un joc în care trebuiau să găsească o legătură comună între mai multe cuvinte. Persoanele care au băut berea reală au avut o performanţă mai bună decât cei care au consumat berea non-alcoolică.

„Alcoolul este atât de legat de creativitate”, a declarat autorul studiului, Mathias Benedek, potrivit The Independent. „Studiile anterioare au descoperit că aproape jumătate dintre marii scriitori au consumat alcool. Am descoperit că o cantitate mică de băutură poate ajuta într-adevăr cu anumite aspecte ale creativităţii”.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...