Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Exit Poll Europarlamentare 2019. Ora 21:00
Live prezența la vot!

Baronul Oprisan si-a tras hotel

Se pare ca lacomia baronului pesedist de Vrancea, Marian Oprisan, nu are frontiere. Astfel, cu numai doua saptamani in urma, chiar in preajma datei de 28 noiembrie, Oprisan a cumparat, in numele Consiliului Judetean al carui presedinte este, ...

Share

Rl online 0 comentarii

15.07.2005 - 00:00
Se pare ca lacomia baronului pesedist de Vrancea, Marian Oprisan, nu are frontiere. Astfel, cu numai doua saptamani in urma, chiar in preajma datei de 28 noiembrie, Oprisan a cumparat, in numele Consiliului Judetean al carui presedinte este, Complexul turistic "Caprioara" amplasat in crangul Petresti, la trei kilometri de Focsani, intr-o zona superba, chiar in vecinatatea terenurilor detinute de pensionara Lucia Gherarde, mama junelui baron pesedist. Este cunoscuta apetenta lui Oprisan pentru proprietati cat mai intinse si cat mai luxoase, astfel ca hotelul in chestiune ii vine acestuia, dupa vila proprietate personala de la kilometrul 27, evaluata la peste un milion de euro, prin maiestuozitate ca o manusa, mai ales ca a fost achizitionat fara licitatie de la fostul proprietar Federalcoop Vrancea contra sumei de 18 miliarde de lei. Asta in conditiile in care in urma cu doi ani Institutul de Proiectare Centrocoop Bucuresti evaluase obiectivul turistic la suma de 22,8 miliarde de lei. Ca un facut, in urma cu aproape trei ani aceeasi pensionara Lucia Gherarde reusea sa cumpere cateva zeci de hectare de teren arabil chiar in vecinatatea crangului Petresti, la numai o aruncatura de bat de hotelul "Caprioara". Pe acest teren CJ Vrancea, din initiativa lui Oprisan, vrea sa amenajeze un parc de distractii gen Disneyland, iar valoarea terenului achizitionat in urma cu trei ani la un pret modic va creste de cel putin 50-60 de ori.

Hotelul "a fost eliberat" prin metode pesediste

Complexul turistic "Caprioara", proprietate a Federalcoop Vrancea, fost lasat dupa decembrie 1989 mai mult in paragina. Ultimul concesionar al obiectivului turistic a fost cetateanul Viorel Melnic, care l-a avut in concesiune pana la inceputul anului 2001. Dupa alegerile din 2000, o data cu venirea la putere a PSD Oprisan a pus ochii pe hotel mai ales ca mama sa tocmai se pregatea sa devina mosiereasa in crangul Petresti. Metodele preferate de acaparare: santajul, amenintarile, intimidarile si mai ales controalele comandate politic. Astfel lui Melnic i s-au trimis de cateva ori pe saptamana Garda Financiara comandata de lacheul lui Oprisan, Constantin Ciocarlan, mai apoi Finantele, Pompierii si Politia Sanitara, iar Melnic n-a avut altceva de facut decat sa plece incotro a vazut cu ochii. Seful de hotel de la acea data, Vasile Tataru, spune ca timp de patru ani componentii echipei de fotbal Unirea Focsani au fost cazati si au mancat din ordinul lui Oprisan la "Caprioara". "Totalul notei de plata se ridica la aproape 5 miliarde de lei, bani pe care nu i-a achitat nimeni pana acum", spune fostul sef de hotel, Vasile Tataru.

Hotelul va fi reabilitat din fonduri nerambursabile

Dupa ce hotelul "a fost eliberat" de catre concesionarul Melnic nu mai ramanea altceva de facut decat sa se treaca la planul B: achizitionarea de catre unul din "minunatii oameni de afaceri" de sorginte pesedista din anturajul baronului "Portofel". Cum Federalcoop n-a fost de acord ca hotelul sa fie vandut pe cecuri fara acoperire, varianta agreata de afaceristul de mucava Corneliu Prunache, cumatrul fratelui lui Oprisan, baronul s-a gandit, ca o ultima solutie in prag de scrutin general, la achizitionarea prin incredintare directa chiar de catre Consiliul Judetean Vrancea! Lucru absolut incredibil prin lipsa de legalitate si apetenta aruncarii banilor publici pe fereastra. "Consiliul Judetean nu este societate comerciala, nu deruleaza activitati comerciale si nu-i trebuie hotel mai ales ca institutia mai are in proprietate si un alt hotel, ÇConacul dintre viiÈ, luat de la RAPPS. Asta este o alta ilegalitate de proportii facuta de Oprisan", ne-a declarat presedintele PNL Vrancea, Corneliu Momanu.
Din spusele presedintei Federalcoop rezulta ca Oprisan si-a exprimat dorinta de a reabilita hotelul din fonduri nerambursabile, eventual PHARE. "Dansii ne-au spus ca au posibilitatea financiara de a-l repara din fonduri nerambursabile pentru ca repararea sa costa destul de mult ca sa-l aduca la standarde europene, cateva milioane de euro", a declarat presei presedinta Federalcoop, Erselia Nichita. Complexul turistic "Caprioara" amplasat in padurea Petresti se intinde pe o suprafata de 2,4 hectare si dispune de 450 de locuri de cazare, restaurant cu trei sali de servire si peste 200 de locuri la mese, sala de sport, piscina, laborator multifunctional, terenuri de tenis si fotbal. Toate acestea au costat numai 18 miliarde de lei, la care se vor mai adauga alte 5-6 milioane de euro pentru reabilitare, si asta ca Oprisan sa aiba un parc de distractii. Despre intentiile de viitor ale baronului ne-a lamurit chiar presedinta Erselia Nichita: "Tranzactia s-a facut prin interventie direct la conducerea Centrocoop Bucuresti, iar reprezentantilor Centrocoop li s-a spus de la Consiliul Judetean ca hotelul este inclus in proiectul unui parc de distractii", a conchis presedinta Federalcoop Vrancea.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...