19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialBancurile despre japonezi te lasă fără loc de muncă

Bancurile despre japonezi te lasă fără loc de muncă

Un seism de 8.9 grade pe scara Richter, un tsunami imens şi o criză nucleară devastează o ţară, lăsând în urmă peste 10.000 de morţi şi mii de persoane dispărute.

Această scurtă descriere a evenimentelor tragice care au luat prin surprindere Japonia zilele acestea se pare că, pentru unele persoane, are potenţialul unei glume. Printre “comedianţii” amatori se numără şi secretarul de presă al guvernatorului statului Mississippi din SUA.

Dan Turner, un ajutor al guvernatorului statului Mississippi Haley Barbour, a demisionat luni, în urma scandalului creat de o serie de e-mailuri “comice” la adresa situaţiei din Japonia, potrivit NYDailyNews, care citează publicaţia Politico.

Într-un mesaj transmis, vineri, atât colegilor de muncă cât şi susţinătorilor, Turner a scris “Otis Redding (n.r. – fost cântăreţ de soul american) a primit postmortem un disc de aur pentru single-ul său “Stând pe docul din port” /”Sittin’ on The Dock of the Bay”. (Nu este foarte apreciat în Japonia în momentul acesta)”. Guvernatorul, care nu văzuse mailurile, i-a acceptat imediat demisia lui Turner.
Dar politicienii nu sunt singurii care se ţin de glume.

Comedianţi de profesie au făcut şi ei bancuri “nesărate” la adresa Japoniei.

Scenaristul Alec Sulkin, unul dintre membrii echipei creatore a serialului animat Family Guy, a spus într-o postare pe Twitter că “Dacă vreţi să vă simţiţi mai bine în legătură cu cutremurul din Japonia, căutaţi pe google ‘numărul morţilor de la Pearl Harbour'” făcând referire la atacul surpriză asupra forţelor SUA care a făcut 2500 de victime. În urma criticilor, scenaristul a mai dat un mesaj în care şi-a cerut scuze şi şi-a şters “glumiţa”.

Comediantul Gilbert Gottfried, care dădea vocea unui personaj publicitar al companiei de asigurări Aflac, a fost concediat după ce a postat un mesaj în care scria că “Japonezii sunt foarte avansaţi. Ei nu merg la plajă, plaja vine la ei”. Compania Aflac, care declarase deja că va dona 1,25 milioane de $ pentru ajutorarea Japoniei a declarat că “gluma a fost total neinspirată.”

Un politician, un scenarist şi un comediant fac o glumă proastă. Aceştia atrag criticile unei lumi întregi şi doi dintre ei rămân fără slujbă. Sună a banc, dar cine râde acum?

Cele mai citite

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...
Ultima oră
Pe aceeași temă