Astronomul Vaticanului crede că extratereştrii au suflet

Un astronom al Vaticanului susţine că este posibil să existe extratereştri şi, în cazul acesta, e foarte posibil ca ei să aibă suflet. Dacă au suflet, atunci cu siguranţă ei trebuie îndreptaţi către credinţă. Preotul ...

Share

Rl online 0 comentarii

22.09.2010 - 19:31

Un astronom al Vaticanului susţine că este posibil să existe extratereştri şi, în cazul acesta, e foarte posibil ca ei să aibă suflet. Dacă au suflet, atunci cu siguranţă ei trebuie îndreptaţi către credinţă. Preotul astronom Guy Consolmagno a declarat la Festivalul Britanic de Ştiinţă din Birmingham că ar fi foarte încântat să boteze extratereştri, dar admite că şansele de comunicare cu fiinţe extraterestre sunt foarte scăzute, potrivit site-ului Daly Mail, citat de Mediafax.

Dr. Consolmagno, membru al echipei de 12 astronomi a Vaticanului, a susţinut că Biserica Catolică a fost întotdeauna pentru susţinerea şi finanţarea ştiinţei. Întrebat dacă ar boteza un extraterestru, astronomul a răspuns că numai dacă aceştia o cer, adăugând că ar fi încântat dacă s-ar găsi viaţă inteligentă pe alte planete. În evul mediu condiţiile care defineau sufletul erau inteligenţa, liberul arbitru, libertatea de a iubi şi de a lua decizii, potrivit astronomului.

Toate aceste caracteristici ar putea să nu fie doar ale oamenilor. Orice altă entitate - nu contează cu câte tentacule - ar putea avea suflet, a mai spus preotul. Dr. Consolmagno, în vârstă de 57 de ani, este curatorul colecţiei de meteoriţi a Papei şi un foarte instruit om de ştiinţă.

Citește totul despre:

Comentarii