Aproximativ 63.000 de absolventi sustin proba scrisa la nivel national

Ultima promotie de scoala profesionala de trei ani sustine zilele acestea examenul de absolvire. Dupa ce ieri au dat proba practica, astazi a venit randul probei scrise pe cele 16 specializari (pielarie, marochinarie, prlucrarea lemnului, coafura ...

Share

Aida Danaila 0 comentarii

22.06.2005 - 00:00
Ultima promotie de scoala profesionala de trei ani sustine zilele acestea examenul de absolvire. Dupa ce ieri au dat proba practica, astazi a venit randul probei scrise pe cele 16 specializari (pielarie, marochinarie, prlucrarea lemnului, coafura etc.), cu subiect unic pe tara.
La nivelul intregii tari s-au inscris aproximativ 63.000 de absolventi, care vor sustine examenul in 759 de centre. La fel ca la testele nationale si bacalaureat, subiectele pentru proba scrisa a examenului de absolvire a ultimei promotii de scoala profesionala (de doi ani s-au organizat scoli de arta si meserii care au inlocuit scolile profesionale) au fost elaborate de Serviciul National de Evaluare si Examinare. Este vorba de trei variante de subiecte, dintre care una va trebui rezolvata de absolventi.
Numarul variantei de subiecte extras pentru proba scrisa la matematica a testelor nationale va fi acelasi si pentru proba scrisa a examenului de absolvire la scolile profesionale.
Dupa proba scrisa, cei care o vor promova vor sustine lucrarea de diploma, cu care se va incheia examenul de absolvire.

Citește totul despre:

Comentarii