Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Amenzi de 189.700 RON

Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au verificat calitatea si modul de etichetare si comercializare a bauturilor racoritoare, a sucurilor si nectarurilor din fructe. Au fost controlati 924 agenti economici, ...

Share

Rl online 0 comentarii

07.09.2005 - 00:00
Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au verificat calitatea si modul de etichetare si comercializare a bauturilor racoritoare, a sucurilor si nectarurilor din fructe. Au fost controlati 924 agenti economici, constatandu-se abateri la peste 65% din acestia. A fost verificata o cantitate de 2.373 mii litri bauturi, din care peste 563 mii litri nu se incadrau in prevederile legale in vigoare privind protectia consumatorilor. S-au dispus urmatoarele masuri: - oprirea temporara de la comercializare a peste 344 mii litri bauturi racoritoare, nectaruri si sucuri din fructe, in valoare de 355.400 lei RON, pana la remedierea neconformitatilor constatate - oprirea definitiva si retragerea de la comercializare a circa 117 mii litri bauturi racoritoare, nectaruri si sucuri din fructe, in valoare de 190.400 lei RON, care erau improprii consumului uman - inchiderea temporara a 23 de unitati, pentru nerespectarea normelor de producere, depozitare si comercializare - aplicarea a 628 sanctiuni contraventionale, dintre care 168 avertismente si 460 amenzi, in valoare de 189.700 lei RON (1,897 miliarde lei ROL).

Citește totul despre:

Comentarii

loading...