Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Altii sa faca, noi doar constatam

Nu este prima data cand aud de lipsurile "descoperite" de un oficial proaspat avansat in functie. As spune ca sunt sute de astfel de "reusite" cu care se mandresc unii dintre promovatii pe criterii politice. Prima grija a lor este de a se face ...

Share

Eliade Balan 0 comentarii

02.06.2005 - 00:00
Nu este prima data cand aud de lipsurile "descoperite" de un oficial proaspat avansat in functie. As spune ca sunt sute de astfel de "reusite" cu care se mandresc unii dintre promovatii pe criterii politice. Prima grija a lor este de a se face auziti de public, faptul de a spune ce lipseste in cutare loc fiind considerat o datorie de care s-au achitat cu cinste. Ca si cum aici s-ar termina responsabilitatea inaltului functionar de stat. De parca contribuabilul nu ar fi la curent cu lipsurile cu care se poate confrunta in caz ca apare un fenomen natural cu efecte distrugatoare. Bucuresteanul isi aduce foarte bine aminte de marile greutati aparute in urma dezastrului din martie '77. A simtit pe spinarea lui cat de "corespunzator" au fost pregatite autoritatile in caz de cutremur. De atunci nu s-a schimbat nimic in bine. Cu exceptia faptului ca ne-a ferit Dumnezeu de pericole majore, precum cel din urma cu aproape 30 de ani. Evident, raman in discutie inundatiile, cum sunt si cele din aceasta primavara, care arata ca in materie de prevenire a unor calamitati autoritatile sunt varza. O constatare insusita si de unii reprezentanti din ministere, prefecturi si primarii. Fiecare arunca vina insa pe trecut, semnaland dezastrul existent la capitolul dotari si organizare. Este o etichetare facuta cu scopul de a-i pune intr-o lumina proasta pe unii care au ocupat functii cu responsabilitati speciale. Pe de alta parte, se doreste iesirea in fata cu constatari arhicunoscute de toata lumea pentru a-i demonstra contribuabilului ca un prefect, de exemplu, nu este platit de pomana de stat. Modul in care este facuta "descoperirea" este privit ca o victorie, ca si cum cetatenii de acest lucru aveau nevoie daca Bucurestiul s-ar umple de apa maine. De urmarile unui cutremur devastator nu mai vorbesc. Mai departe nu se merge. Se da de inteles ca este treaba altora, a celor care vor veni dupa ei peste o perioada de timp mai mica sau mai mare. La fel ca si cei aflati in prezent in functii, viitorii demnitari vor veni cu declaratii alarmante in legatura cu lipsurile constatate la investire. Este prea mult, stimati bugetari! Taiati prea multa frunza la caini! Aveti pretentia sa fiti respectati de cetateni in conditiile in care va multumiti sa spuneti doar ca lipseste una sau alta, fara sa inlaturati neajunsurile acumulate in toti acesti ani dominati de palavrageala si dezinteres. Nu evaluarile ne lipsesc, ci implicarea directa in inlaturarea cauzelor care ar putea mari nenorocirea in cazul aparitiei unui dezastru national.

Citește totul despre:

Comentarii