13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialActivitatea minelor din Valea Jiului, blocata

Activitatea minelor din Valea Jiului, blocata

Minerii din Valea Jiului nu mai au unde depozita huila extrasa si sunt la un pas de a intra in somaj tehnic din cauza grevei feroviarilor, care afecteaza grav unitatile miniere arondate Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani. Capacitatile de insilozare au fost depasite deja, o mare cantitate de carbune fiind depozitata inca de pe vremea in care Termocentrala Mintia lucra la capacitate redusa.
Daca protestul angajatilor CFR va continua, trenurile cu carbune nu vor mai ajunge catre beneficiari, iar ortacii nu vor mai avea de lucru. Problemele reale cu transportul carbunelui de la Preparatia Coroiesti la Termocentrala Mintia au aparut luni si au continuat ieri, dupa ce in urma cu o saptamana, la debutul grevei mecanicilor de locomotiva, s-au semnalat primele aspecte de acest gen.
De fapt, in loc de 15-16 navete
feroviare pe zi, luni a plecat un singur tren si in loc de 6.000 de tone aufost trimise catre beneficiaridoar
1.872 de tone. Directorul general al CNH Petrosani, Daniel Surulescu, a declarat ca deja stocul de huila a ajuns la 18.000 de tone, in timp ce capacitatea maxima de stocare este de 12.000 de tone. “Am facut tot felul de improvizatii pentru a stoca huila. Dar stocul e foarte mare si din cauza blocajului care s-a creat cu Termocentrala Mintia”, a spus Surulescu.
Daca greva CFR ar inceta astazi, ar fi nevoie de cel putin doua saptamani pentru golirea silozurilor, cu
conditia ca minerii sa nu mai extraga deloc carbune.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă