10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialA nins în deşertul Sahara, pentru prima dată din 1979

A nins în deşertul Sahara, pentru prima dată din 1979

A nins marţi în deşertul Sahara, pentru prima dată din februarie 1979 încoace, iar zăpada a rezistat o zi întreagă, relatează Daily Mail, citat de News.ro.

Fotografii publicate pe Twitter din oraşul algerian Ain Sefra, cunoscut ca “Poarta către Deşert”, arată dune roşii de nisipi acoperite cu zăpadă.

La Ain Sefra a nins ultima dată pe 18 februarie 1979, când o furtună de zăpadă a durat numai o jumătate de oră.

De această dată, zăpada a rezistat o zi în oraşul aflat la 1.000 de metri deasupra nivelului mării, înconjurat de Munţii Atlas.

Deşertul Sahara acoperă majoritatea nordului Africii şi s-a confruntat cu schimbări dramatice de temperatură şi umezeală în ultimele sute de mii de ani.

Deşi Sahara este foarte uscată în prezent, oamenii de ştiinţă se aşteaptă să devină o zonă verde în circa 15.000 de ani.

 

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă