Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

A murit sau nu pe cruce Iisus?

Este posibil ca Iisus să nu fi murit pe cruce, deoarece nu există nicio dovadă potrivit căreia, romanii îşi crucificau prizonierii acum 2.000 de ani, declară în premieră un savant citat de ziarul The Telegraph. Legenda morţii ...

Share

Rl online 0 comentarii

25.06.2010 - 18:50
Este posibil ca Iisus să nu fi murit pe cruce, deoarece nu există nicio dovadă potrivit căreia, romanii îşi crucificau prizonierii acum 2.000 de ani, declară în premieră un savant citat de ziarul The Telegraph. Legenda morţii lui Iisus se bazează pe tradiţii creştine bisericeşti şi ilustraţii artistice, afirmă teologul Gunnar Samuelsson. Acesta susţine că Biblia a fost greşit interpretată, pentru că nu există trimiteri exacte către piroane sau crucificare, adică nu se spune exact că Iisus a cărat crucea către Golgota.

"Problema este că descrierea crucificării e absenţa din literatura antică, în mod remarcabil. Sursele în care te-ai aştepta să găseşti detalii despre această procedură nu spun nimic", a spus teologul, care a scris o teză de 400 de pagini după ce a studiat textele originale. Literatura greacă şi latină, de la Homer până în primul secol după Hristos, descriu un arsenal de pedepse, însă niciuna nu menţionează crucificări. Aşa că, după cum spune teologul, dovezile că Iisus a fost lăsat să moară după ce a fost răstignit sunt foarte rare, chiar şi în Biblie. Teologul susţine că oamenii nu trebuie să se îndoiască de textul biblic, ci să fie citit aşa cum este şi nu "cum credem noi că este". "Trebuie să citim rândurile, nu printre rânduri. Textul Bibliei este suficient. Nu trebuie să îi mai adăugăm nimic", a mai spus Gunnar Samuelsson, citat de ziare.com.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...