Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

695 milioane mc de apa, tranzitati in 5 zile prin acumularea Calimanesti

Ieri, functionari din Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, de la Ministerul Economiei si Comertului, de la Administratia Nationala "Apele Romane", Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor si de la S.C. Hidroelectrica ...

Share

Rl online 0 comentarii

30.07.2005 - 00:00
Ieri, functionari din Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, de la Ministerul Economiei si Comertului, de la Administratia Nationala "Apele Romane", Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor si de la S.C. Hidroelectrica S.A s-au reunit intr-o sedinta pentru a lamuri as-pectele si interpretarile prezentate catre opinia publica prin media despre la modul in care s-a operat la acumularea Calimanesti in perioada inundatiilor. Specialistii au amintit ca acumularea Calimanesti, situata pe raul Siret, este in proprietatea S.C. Hidroelectrica S.A., are rol energetic si are o tranta de atenuare a undelor de viitura de numai 16,1 milioane mc. Dar in ziua de 13 iulie, in aceasta acumulare s-au suprapus doua viituri: una venita de pe raul Trotus, cu un debit maxim de 2.800 mc/s si cea de pe raul Bistrita, cu un maxim de 1.670 mc/s. "Mentionam ca viitura de pe raul Trotus a avut un caracter cu totul exceptional, fiind a doua viitura ca marime inregistrata in ultima suta de ani. Prin acumularea Calimanesti, in perioada 11-16.07.2005, s-a tranzitat un volum de 695 milioane mc. Pentru buna informare a publicului, mentionam: la nivelul operativ al Hidroelectrica, Sucursala Bistrita si A.N. "Apele Romane" Ð D.A. Siret s-a colaborat conform regulamentelor de exploatare; masurile dispuse pentru exploatarea acumularii au avut la baza programele hidrologice si evolutia nivelurilor din lac; prin manevrele efectuate la acumularea Calimanesti s-a evitat suprapunerea undelor de viitura de pe raul Siret cu cele de pe raurile Putna si Ramnicu Sarat", au anuntat la finalul intalnirii functionarii MMGA.

Citește totul despre:

Comentarii