56,61 miliarde de lei vechi pentru refacerea scolilor afectate de inundatii

Inundatiile din ultima perioada, care au afectat 31 de judete din toata tara, au facut pagube si la unitatile scolare. Un bilant intocmit de Ministerul Educatiei si Cercetarii arata ca au avut de suferit 59 de scoli din zece judete, care trebuie ...

Share

Aida Danaila 0 comentarii

30.07.2005 - 00:00
Inundatiile din ultima perioada, care au afectat 31 de judete din toata tara, au facut pagube si la unitatile scolare. Un bilant intocmit de Ministerul Educatiei si Cercetarii arata ca au avut de suferit 59 de scoli din zece judete, care trebuie refacute de urgenta pentru ca anul scolar sa inceapa normal si la timp. Practic, apele care s-au revarsat nu au facut nici o diferenta, astfel ca pe langa poduri, podete, terenuri agricole, toate cladirile intalnite in cale - case, scoli, dispensare etc. - au fost afectate. Unele mai mult, altele mai putin. Dupa ce s-au retras, in urma a ramas o imagine de cosmar - mal, pereti crapati sau care stau sa cada in orice clipa, calculatoare si mobilier de nefolosit etc. Si cum anul scolar 2005-2006 nu asteapta, ci trebuie sa inceapa peste tot la aceeasi data, cele 59 de scoli afectate de inundatii vor beneficia de sprijin financiar destinat reabilitarii sau refacerii, dupa caz. Concret, printr-un proiect de hotarare de guvern propus de Ministerul Educatiei si Cercetarii, Executivul a aprobat un sprijin financiar in valoare de 5.661 mii lei noi (56,61 miliarde de lei vechi). In functie de pagube si lucrarile care trebuie realizate, cele mai mari fonduri au fost alocate judetului Vrancea (2.986 mii lei noi), urmat de Bacau (1.605 mii lei noi), Dolj (322 mii lei noi), Galati (305 mii lei noi), Prahova (150 mii lei noi), Constanta (100 mii lei noi), Olt (75 mii lei noi), Valcea (58 mii lei noi), Dambovita (40 mii lei noi) si Arges (20 mii lei noi).
Toate unitatile scolare peste care inundatiile au lasat urme serioase - o scoala din judetul Arges, 21 din judetul Bacau, o scoala din judetul Constanta, doua din judetul Dambovita, sase din judetul Dolj, trei din judetul Galati, doua din judetul Olt, una din judetul Prahova, cinci din judetul Valcea si 18 din judetul Vrancea au fost notificate de Ministerul Educatiei si Cercetarii sa demareze de urgenta lucrarile necesare si sa solicite consiliilor judetene sumele prevazute si aprobate de Guvern astfel ca elevii sa poata incepe la 12 septembrie anul scolar.

Citește totul despre:

Comentarii