11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecial100 euro pe zi si vaucere pentru hotel

100 euro pe zi si vaucere pentru hotel

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a dezvaluit, ieri, cate ceva despre noile conditii de calatorie in tarile UE: nici un turist nu va mai pleca din Romania fara sa aiba cate 100 de euro pentru fiecare zi de sedere in Europa, precum si cazarea la hotel sau invitatia asigurate. Blaga a spus ca pentru o calatorie de 10 zile in Spania, la Palma de Mallorca, o persoana are nevoie, de pilda, de 1000 de euro si de cazare la hotel.
El a mai aratat ca vor ramane valabile invitatiile din strainatate, autentificate de notarii din spatiul comunitar, ca si invitatiile colective. De asemenea, elevii si studentii pot dovedi prin adeverinte ca merg la studii, iar muncitorii pot arata la frontiere contractele de munca. In situatia celor care pleaca cu agentii de turism, conditiile raman nemodificate: respectivele persoane nu au nevoie de suma minima obligatorie de 100 de euro pe zi.
“Nu am facut altceva decat sa transpun in ordonanta de urgenta Conventia Schengen. Dupa incidentul cu Spania (cand mai multe autocare de romani au fost intoarse de la granita – n.n.) am dispus transpunerea in litera a Conventiei”, a spus ministrul.
Blaga nu a explicat insa de ce aplicarea in litera ei a Conventiei Schengen se produce in plin sezon turistic, cand romanii si-au planificat vacantele potrivit vechilor cerinte.
De asemenea, nu s-a suflat o vorba despre cei care pot pierde sute de euro, banii dati pe biletele de avion, si care nu poseda rezervare la hotelurile din tarile UE, preferand sa se cazeze pe cont propriu, la fata locului, sau sa efectueze circuite turistice prin mai multe orase ale Europei ori chiar sa stea in campinguri. Ministrul a precizat ca o sa semneze ordinul care detaliaza documentele suplimentare care vor fi solicitate la frontiera romana cel tarziu in aceasta dimineata. Blaga a explicat ca se va respecta astfel, cu mai multa strictete decat pana acum, Conventia Schengen, deoarece la multe dintre intalnirile bilaterale pe care le-a avut i s-a reprosat numarul mare de romani care lucreaza ilegal in UE. Blaga a spus ca de la inceputul anului si pana acum de la frontiere au fost intorsi peste 1 milion de cetateni romani. “Nu se cer acte suplimentare fata de Conventia Schengen”, a intarit ministrul, mentionand ca inasprirea conditiilor de iesire din tara va conta foarte mult in raportul despre Romania pe care Comisia Europeana il va da publicitatii in toamna.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă