Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Alexander Adamescu și Adriana Constantinescu

Familia Adamescu salută decizia luată de autorități în cazul lui Carmen Palade

Adriana Constantinescu, nora lui Dan Adamescu, salută decizia autorităților de a investiga neregulile de la firmele lui Carmen Palade, fosta soția a omului de afaceri.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.10.2018 - 16:42

„Salut cu încredere și cu respect decizia organelor de cercetare penală. Nu mă bucur. Le doresc să aibă putere și să ducă până la capăt cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților omului. Drama prin care au trecut tatăl și fiul Adamescu nu o doresc nimănui. Cred că cea mai mare pedeapsă pentru drama suferită este să li se facă dreptate. Este, iarăși, o bucurie și un respect față de organele de cercetare penală că au dat curs sesizărilor și că, în felul acesta, Alexander poate demonstra că își dorește să coopereze cu organele de cercetare penală, își dorește să se afle adevărul și nu dorește să prejudicieze pe nimeni și nimic”, a declarat Adriana Constantinescu pentru România liberă.

În cadrul dosarului penal privind infracțiuni de delapidare și evaziune fiscală, ofițerul de caz din cadrul DICE a dispus reținerea lui Carmen Palade, au declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, surse judiciare.

Fosta soție a lui Dan Adamescu va fi dusă la parchet, unde un procuror va stabili dacă se va menține măsura dispusă de polițiști.

Politistii au facut, miercuri, percheziții la Unirea Shopping Center , la locuința lui Carmen Adamescu, dar și la alte adresa. Prejudiciul estimat de anchetatori depășește 40 milioane lei.

Cauza a fost deschisă ca urmare a unei plângeri a Unirea Shopping Center și a fiului său vitreg, Alexander Adamescu.

 

Amintim, procurorii și polițiștii au efectuat 7 percheziții, miercuri, în București, la locuințele mai multor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 43.000.000 de lei, prin delapidare și evaziune fiscală.

Printre persoanele vizate de percheziții este fosta soție lui Dan Adamescu, Carmen Palade, fiind făcute verificări la firme pe care le deține sau controlează.
Verificări au loc la locuința lui Carmen Palade, dar și la magazinul Unirea din centrul Capitalei. Fosta soție a lui Dan Adamescu va fi dusă la audieri în jurul prânzului.

"Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deținute în cadrul unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate ,,închirierea și subînchirierea bunurilor proprii”, ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiționale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari.

În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăți cu consecința prejudicierii societății, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate.

Plățile care ar fi fost efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei.

De asemenea, persoane cu funcții de conducere în cadrul societății prejudiciate sunt bănuite că și-ar fi însușit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicați în numerar din casieria societății sau din cont, cu titlul de ,,avans spre decontare”, dar nereturnați", potrivit unui comunicat al IGPR.

Comentarii