14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiFals în declarații pentru indemnizații COVID-19. Cum a fost posibil

Fals în declarații pentru indemnizații COVID-19. Cum a fost posibil

Polițiștii din Prahova și București au făcut 13 percheziții la persoane bănuite de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. 11 mandate de aducere vor fi puse în executare.

Perchezițiile au avut loc la sediul unei firme și la domiciliile unor suspecți.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie-februarie 2021, persoanele bănuite ar fi încheiat contracte fictive de drepturi de autor cu o firmă. În baza acestor contracte, ar fi solicitat acordarea indemnizației de sprijin, pentru întreruperea activității, ca urmare a restricțiilor dispuse pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, suspecții ar fi depus electronic documente prin care atestau în mod fictiv obținerea unor venituri bazate pe cesionarea drepturilor de autor cu privire la activități de interpretare artistică, în cadrul unor evenimente contractate de societatea implicată.

„Fiecare solicitant ar fi întocmit și o declarație pe propria răspundere, cu privire la veridicitatea datelor referitoare la obținerea de venituri din drepturi de autor și drepturi conexe și imposibilitatea de a-și desfășura activitatea pe durata stării de alertă”, au transmis polițiștii.

Prejudiciul cauzat bugetului este de aproximativ 53.000 de lei.

Cercetările în acest caz continuă sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă