Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Facebook este deschis către reglementări mai stricte pentru a combate „fake news”

Parlamentarii britanici susţin că reţeaua socială Facebook trebuie să fie reglementată mult mai strict, acţiuni dure şi urgente fiind necesare pentru a opri fenomenul de dezinformare care s-a răspândit pe platformă, transmite Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.02.2019 - 15:00

Un comitet al Parlamentului britanic a ajuns la concluzia că fondatorul firmei Mark Zuckerberg nu a reuşit să arate „leadership sau responsabilitate personală”, în ceea ce priveşte ştirile false.

Facebook a salutat raportul comitetului de selecţie digitală, susţinând că ar fi deschisă către „o reglementare care să facă mai mult sens”.

Parlamentarii britanici au declarat că ceea ce era necesar pentru a face faţă proliferării dezinformării online şi a utilizării abuzive a datelor cu caracter personal a fost o „schimbare radicală a balanţei de putere între platformele sociale şi oamenii”.

Ancheta privind ştirile false, care a durat mai mult de un an, a fost condusă de Comitetul Digital, Cultură, Media şi Sport (Digital, Culture, Media and Sport Committee), ale cărui dovezi se axează în cea mai mare parte pe practicile comerciale ale Facebook înainte şi după scandalul Cambridge Analytica.

Raportul recomandă pentru firmele din tehnologie: un cod obligatoriu de etică pentru companiile de tehnologie, supravegheat de un reglementator independent; autoritatea de reglementare să aibă puterea de a iniţia acţiuni în justiţie dacă societăţile încalcă codul; guvernul să reformeze actualele legi electorale şi regulile privind implicarea în alegerile din Marea Britanie a entităţilor din străinătate; societăţile de social media să fie oblgiate să elimine sursele cunoscute de conţinut dăunător, inclusiv surse dovedite de dezinformare; companiile tech care operează în Marea Britanie să fie impozitate pentru a ajuta la finanţarea activităţii pentru biroul Information Commissioner şi orice nouă autoritate de reglementare înfiinţată pentru a le supraveghea.

Comentarii

loading...