UPDATE. Explozie a unui panou electric de la Cariera Pinoasa, doi răniți

Doi angajaţi ai Carierei Pinoasa, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, au fost fost răniţi, sâmbătă, în urma exploziei unui panou electric, victimele, cu arsuri pe mâini şi faţă fiind transferate la spitale din Bucureşti, transmite Mediafax.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.07.2018 - 14:05

UPDATE 14,00: "Ministerul Energiei a decis convocarea unei comisii interne de anchetă la nivelul Complexului Energetic Oltenia şi trimiterea Corpului de Control pentru evaluarea exactă a împrejurărilor accidentului de muncă. În paralel cazul va fi cercetat şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj", precizează ministerul, citat de Agerpres.

Totodată, cazul va fi cercetat şi de o echipă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu, cei doi angajaţi ar fi suferit arsuri pe faţă şi mâini au fost transportate mai întâi la spitalul din Rovinari, ulterior fiind dispus transferul la Bucureşti.

„Doi muncitori au fost arşi pe mâini şi faţă, după ce un panou electric ar fi explodat. Poliţiştii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, citată de Mediafax.

Unul dintre răniţi a fost transportat la un spital din Capitală, cu elicopterul SMURD.

„Este vorba despre două victime, de 40, respectiv 48 de ani, doi bărbaţi arşi prin electrocutare. A fost alertată o ambulanţă de la substaţia Rovinari, un echipaj de la Târgu-Jiu şi un echipaj SMURD. Ambulanţa de la substaţia Rovinari a ajuns la faţa locului şi între timp cele două victime au fost transportate la spitalul Rovinari cu mijloace proprii. Victima în vârstă de 40 de ani va fi transportată cu un elicopter SMURD la Floreasca, iar cealaltă cu ambulanţă noastră la spitalul de Arşi din Bucureşti”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Constantin Mitroi, directorul SAJ Gorj.

Comentarii