12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiExerciţiul lunar de verificare a alarmelor publice, amânat

Exerciţiul lunar de verificare a alarmelor publice, amânat

”Pentru a nu crea disconfort în rândul elevilor şi profesorilor, în cursul zilei de astăzi nu vor fi verificate sirenele de alarmare publică”, a transmis IGSU.

”În contextul desfăşurării unei probe a Bacalaureatului, pentru a nu crea disconfort în rândul elevilor şi profesorilor, în cursul zilei de astăzi nu vor fi verificate sirenele de alarmare publică. Suntem alături de toţi cei care parcurg “examenul maturităţii” şi replanificam organizarea exerciţiului de alarmare a populaţiei pentru miercuri, săptămâna viitoare”, a transmis, miercuri, IGSU.

Exerciţiul ar fi trebuit să aibă loc miercuri, între orele 10.00 şi 11.00, în întreaga ţară. Miercuri are loc, însă, proba obligatorie a profilului în cadrul sesiunii iunie-iulie a examenului de bacalaureat.

Sursa citată a precizat că utilizarea sirenelor se va realiza doar în situaţii reale în care este necesară dispunerea de măsuri de autoprotecţie pentru populaţie.

Exerciţiul care are loc în prima zi de miercuri a fiecărei luni a fost anulat şi luna trecută, din cauza inundaţiilor care se înregistrau la vremea respectivă.

Potrivit IGSU, cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt dezastrele naturale şi calamităţile, care pun în pericol viaţa persoanelor.

Cele mai citite

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. Pentru a marca acest moment aniversar, anul acesta va fi utilizat un nou...

Parchetul European face percheziții la Botoșani într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) efectuează joi percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Botoşani, inclusiv în instituţii publice, în cadrul unei...

Calificare istorică! Corvinul Hunedoara, în finala Cupei României

Divizionara secundă Corvinul Hunedoara s-a calificat pentru prima dată în istorie în finala Cupei României, după ce a învins-o pe teren propriu pe FC...
Ultima oră
Pe aceeași temă