Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Exerciţiul lunar de verificare a alarmelor publice, amânat

Exerciţiul lunar de verificare a alarmelor publice, desfăşurat de Inspecoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi care ar fi trebuit să aibă loc miercuri, a fost amânat din cauza Bacalaureatului.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.07.2019 - 09:22

”Pentru a nu crea disconfort în rândul elevilor şi profesorilor, în cursul zilei de astăzi nu vor fi verificate sirenele de alarmare publică”, a transmis IGSU.

”În contextul desfăşurării unei probe a Bacalaureatului, pentru a nu crea disconfort în rândul elevilor şi profesorilor, în cursul zilei de astăzi nu vor fi verificate sirenele de alarmare publică. Suntem alături de toţi cei care parcurg “examenul maturităţii” şi replanificam organizarea exerciţiului de alarmare a populaţiei pentru miercuri, săptămâna viitoare”, a transmis, miercuri, IGSU.

Exerciţiul ar fi trebuit să aibă loc miercuri, între orele 10.00 şi 11.00, în întreaga ţară. Miercuri are loc, însă, proba obligatorie a profilului în cadrul sesiunii iunie-iulie a examenului de bacalaureat.

Sursa citată a precizat că utilizarea sirenelor se va realiza doar în situaţii reale în care este necesară dispunerea de măsuri de autoprotecţie pentru populaţie.

Exerciţiul care are loc în prima zi de miercuri a fiecărei luni a fost anulat şi luna trecută, din cauza inundaţiilor care se înregistrau la vremea respectivă.

Potrivit IGSU, cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt dezastrele naturale şi calamităţile, care pun în pericol viaţa persoanelor.

Comentarii

loading...